Botten mot botten och det känns som att loppet är kört för Cottbus, att man skulle lyckas ta sig upp från sista platsen på dom 5 matcher som återstår är inte särskilt troligt. Bochum å andra sidan har 6 poäng tillgodo och bör kunna klara av att hålla sig undan från att dras in i den absoluta bottenstriden.

Match: Bochum – Cottbus
Spel: Under 0.5 Halvtid
Odds: 2.78 @ Bet-At-Home
Insats: 1.5/10 units
Spelstopp: 13/4 13:30

Bochum har inte glatt många denna säsong och man ligger på 15:e platsen i tabellen inför denna match på 34 poäng, 6 poäng ner till Dresden som ligger på 16:e platsen vilket innebär playoff för sin överlevnad. Bochum har inte riktigt fått sitt spel att stämma vare sig hemma eller borta denna säsong. 2-1-2 på dom 5 senaste och hemma denna säsong har man usla 3-4-7 med 12/19 i mål. Man får helt enkelt göra sitt bästa med dom 6 poäng man har tillgodo. Borta är Gunduz, Sinkiewicz och Aydin.

Energie Cottbus - VfL Bochum-2013

Cottbus ligger sist i tabellen på 24 poäng och just nu finns det inget som talar för att laget skulle kunna reda ut detta på dom 5 matcher som återstår och det är med stor sannolikhet Bundesliga 3 som gäller nästa säsong. 2-1-2 på dom 5 senaste och borta denna säsong har man 1-4-9 med 11/22 i mål vilket säger allt egentligen. Dom gånger man lyckats senaste tiden så har det varit mot rivalerna i botten och man har inte haft mycket att komma med mot övriga lag. Borta i denna match är Bohl, Brinkmann, Schulze och Almer.

Ja det mesta talar väl för delad pott i denna match, lika dåliga som Bochum varit hemma lika dåliga har Cottbus varit borta så det ena tar liksom ut det andra så att säga. Inget av gängen är särskilt målfarliga heller och det mesta talar ju för att Bochum kommer att klara sig samtidigt som det är ganska klart att Cottbus åker ur. Jag tror heller inte att något av lagen kommer att vilja riskera något varför vi kan få se en ganska lågmäld första halvlek där båda lagen i stort sett ligger och avvaktar. Under 0.5 i första halvlek är spelet och är det något mål som kommer att falla i denna match är lär det nog bli i andra halvlek. Spelet spelas dock med låg insats.