Viktiga poäng stor på spel i detta möte då båda lagen ligger i botten av tabellen och behöver poäng. Läget är något värre för Bochum då man ligger under strecket men Aue behöver också poäng för att säkra upp neråt. Lagen har helt olika förutsättningar inför matchen och det avgör det hela.

Match: Bochum – Aue
Spel: Aue
Odds: 3.71 @ Pinnacle
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 29/3 13:00

Bochum gav ett blekt intryck i senaste matchen när man föll mot Ingolstadt med 3-0 borta, detta var den fjärde förlusten på dom fem senaste matcherna och man har stora problem i försvaret helt klart. Bochum som ligger precis under strecket på 15:e platsen lär behöva ett mirakel för att lyckas reda ut denna situation med tanke på hur deras spel ser ut. Hemma denna säsong har man 2-4-7 med 11/19 i mål och framåt har man vara gjort 23 mål denna säsong så särskilt effektiva är man inte. Tasaka, Maltritz och Zahirovic är alla avstängda i denna match, Bulut är osäker på spel och Gunduz och Sinkiewicz är borta. Att Tasaka saknas får ses som ett klart minus.

Jakub Sylvestr-aue

Aue ligger också i botten av tabellen på en 12:e plats dock har man ett par poäng tillgodo ner till strecket har har gjort betydligt bättre ifrån sig i dom senaste matcherna. I matchen tidigare i veckan vann man hemma mot FSV Frankfurt med 2-1, Jakub Sylvestr stod för ett mål i matchen vilket var hans sjätte på dom åtta senaste matcherna och han är helt klart något som Bochum får se upp med. 1-3-1 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 2-4-7 med 14/23 i mål. Det enda problemet man har i laget inför denna match är att Schlitte är säker till spel, i övrigt har man bästa tänkbara att välja bland vilket är ett stort plus.

Bochum har inte visat något i dom senaste matcherna som talar för att en vändning skulle vara på gång för laget. Aue som spelat betydligt bättre den senaste tiden måste fortfarande ha mer poäng för att vara säkra på att hålla sig från bottenstriden. Man har inte det bästa bortaspelet denna säsong men man möter trots allt ett Bochum under isen i denna match och som dessutom har varit usla på hemmaplan denna säsong. Bochum har dessutom ett par spelare borta som kommer att märkas och Aue har ett helt intakt lag att spela med. Aue har dessutom vunnit dom fyra senaste mötena lagen emellan, 2 hemma och 2 borta. Tvåan testas med liten insats.