Galorna kommer dugga tätt den närmsta tiden nu när UFC förflyttar sig från Mexiko till Austin i amerikanska Texas för en sk fight night-gala som ändå innehåller ett par stabila namn och intressanta matcher, en av dem här i kvällens (natten mot söndag svensk tid) co-main event. Bobby Green kommer till slagfältet med en hel del momentum när han ska ta sig an en sevärd Edson Barboza. Har länge varit intresserad av se hur oddsen skulle fördelas upp till det här mötet där jag är väldigt förtjust i Greens prestationer på slutet. Spelet blir därefter där jag personligen vill lyfta fram amerikanen som en mindre favorit.

  • Match: Bobby Green – Edson Barboza
  • Spel: Green
  • Odds: 2,10 @ William Hill
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 04.30 23/11

För ett par år sedan sågs Edson Barboza (14-2), en väldigt slipad och teknisk striker, som en av de mest spännande talangerna som hade hämtats in från Brasilien. Det var nu snart 3 år sedan som han sänkte den här sparken på hemmaplan, men karriären har inte riktigt fått den skjutsen som man kunde hoppas på där han har haft en förmåga att falla i matcher av större karaktär.

Jag är väldigt förtjust i Bobby Green (23-5) som jag vill lyfta fram som ett väldigt intressant kort i den här viktklassen. Han är nu uppe i 8 raka segrar (UFC och Strikeforce) och var så sent som i somras numret större än en oerhört svårslagen och topprankad veteran i Josh Thompson över 3 ronder, trots att han tog matchen på kort varsel. Även Green är skaplig och kreativ på fötterna, men även noterbart att han nämns som en väldigt skicklig brottare även om han föredrar att stå.


Jag har varit väldigt intresserad av det här mötet sedan en tid tillbaka och vill lyfta fram Bobby Green som favorit, om än inte en stor sådan. Edson Barboza kan alltjämt hitta vägar till avslut med sin fina sparkteknik, men skulle dessa herrar paras ihop över ett antal möten så är jag någorlunda övertygad om att Green skulle stå som segrare i majoriteten av dessa. Hans fina rörelsemönster och förmåga att gå framåt och styra positionerna, med ett ess i rockärmen att kunna falla tillbaka på sin brottning, kan nog vara avgörande i det här mötet för att minimera Barbozas slagstyrka, utöver att brassen besitter en något tveksam haka som har visat sig vara inte alltför hållbar i några av de tidigare matcherna han har gått.

Bobby Green spelas som segrare med en medelinsats.

/Puyol