Under fredagkvällen hämtar jag ett spel från förorten när det ska sparkas boll i division 4, närmare bestämt i Stockholmsregionen. Jag väljer att ta ställning för ett lag som brukar leverera på sitt konstgräs under den första halvan av säsongen. Notera att det endast är Nordicbet som erbjuder odds på dessa division 4-matcher!

  • Match: Blue Hill-Vallentuna
  • Spel: Blue Hill
  • Odds: 1,80 @ Nordicbet
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 20.00

Blue Hill får klassas som ett högst stabilt och rutinerat div.4-lag där ambitionen är att verkligen lira. När man är som bäst så besitter man en väldigt hög kapacitet och man är ett av de mer spelskickligare lagen i serien. Däremot så tränar man kanske inte allra hårdast (även om man såklart klarar av att spela fotbollsmatcher och hålla en jämn nivå över 90 min) men det är inget snack om att grabbarna har väldigt mycket boll i sig.

Vallentuna har rasat i seriesystemet då man spelade i division 2 så sent som för två år sedan. Man satsar i stort sett endast på spelare ur de egna leden, och saken är den att man genom åren har haft många riktigt fina talanger i föreningen men där många har valt att trappa ner eller syssla med annat än fotboll. En motsats till det är exempelvis Amadou Jawo som numera spelar för Allsvenska Elfsborg.

En gammal bild på två Blue Hill-lirare i det vita bortastället

Inför säsongen så nämndes V-tuna som ett lag som kanske kunde haka på strax efter de stora favoriterna till seriesegern, däribland Lidingö, men inledningen har varit allat annat än lovande och det finns en anledning till varför man har hamnat allra sist i tabellen två säsonger i rad. Det här unga laget, med någon veteran där någonstans i laguppställningen, kommer behöva mer tid på sig innan det här bygget börjar (?) forma sig.

Blue Hill har ett mer samspelt gäng där lagkänslan inom gruppen är på topp. Man brukar, traditionsenligt, starta säsongen på ett väldigt bra sätt, framförallt hemma på Skytteholm, för att sedan gå ner sig med några procent runt sommaruppehållet när en del av truppen börjar koncentrera sig på att dricka annat än apelsinsaft.

Båda dessa lag kommer från två stora, svidande förluster, men där jag mer sätter fokus på den ena torsken. Vallentuna förnedrades hemma mot Täby med hela 6-0 medan Blue Hill kommer från 8-3 mot den tidigare nämnda favoriten Lidingö med ex-Djurgårdaren Zoran Lukic som tränare. Men då ska man komma ihåg att ”Blåkulla” saknade en drös med spelare men där man nu i stort är helt ordinarie igen. Anser även att hemmalaget har en lite jämnare trupp och elva än det V-tuna ställer upp med.

Jag håller insatsen nere, men i det här skedet av säsongen ser jag ett större värde i hemmaspelet och valet blir därefter.

/Puyol