Semifinaler i Stockholm Open och jag anser att jag har hittat ett topp spel!

Speltips: Blake vinner matchen

Odds: 1.71 @ Pinnacle

Units: 6/10

Spelstopp: 11.00

Dagens första semifinal spelas emellan Blake och Nieminen, båda som säger att detta är deras favorit turnering.  Nieminen som spelade sin kvartsfinal igår mot tysken Kamke skulle ha förlorat den matchen. Han var helt utspelad av Kamke tills det att Kamke skulle serva hem matchen och nerverna kom, då vände allt. Han vände och vann i en galen match, han fick springa riktigt mycket Nieminen och han sa att han var helt slut efter matchen och såg fram emot vila inför semifinalen.

Nieminen är en vänsterhänt finländare som har servat riktigt riktigt uruselt hela turneringen, andra servar på ca 105km/h det är ca 50km/h söligare än vanligt, varför vet jag inte. Hans spel har dock varit som vanligt fast han är sliten efter matchen igår mot Kamke som sagt. Han har bra stöd på läktaren av sina finländare som tar färjan över till Stockholm då det är match, men dom hjälper han BARA när det går bra för honom.

Blake då, ja han är en spelare som har varit rankad 3:a i världen men en massa skador satte stopp för honom och nu är han påväg tillbaka. Han har inte kommit tillbaka till formen och kvalitén han hade då han var rankad trea men så som han spelade mot Del Potro i andra omgången så ska han bara gå till final. Då han satte otroligt bra tryck på Del Potro med sina hårda grundslag och sedan gick fram på nätet och avgjorde. Han har en bra snärtig serve som han kan få några gratis poäng på, men det är som sagt grund spelet han är bäst på. Han skulle ha spelat sin kvartsfinal mot Nalbandian men han gav W.O pga skada och då fick han sparra med Devvarman som åkte ut i första omgången och det är då han fick spela en ”mini-match” mot honom så han ändå fick känna på match igen.

Jag tycker att det här spelet är bra då Blake har 6-1 i inbördes möten och Blake har vunnit denna turnering och gillar den enormt mycket samtidigt som han inte kan få en lättare semi final i en ATP turnering känns det som. En sliten Nieminen ska inte kunna rubba en utvilad Blake.

Matchen sänds på SVT.

/Lidde