karlovic Den match under dagen som väntas bli allra jämnast är den mellan James Blake och Ivo Karlovic. Kroaten servar som en häst och Blake har precis annonserat att han ska sluta med tennis. Som bäddat för en rysare.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: US-Open
  • Match: James Blake – Ivo Karlovic
  • Spel: Över 10,5 games i första set
  • Odds: 2,10 @ ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 23:00

 

Ivo Karlovic, tillsammans med John Isner och Milos Raonic, är de spelare som räddar överlägset flest breakbollar. Mycket tack vare enorma servar, men även en ordentlig portion psyke.

 

Sedan kroaten gick av gruset och började spela på snabba underlag i somras har 16 av 32 set slutat över 10 games. Då kan vi dessutom räkna bort två matcher när Ivo var skadad och den emot Mcdonald (som är en orankad tennisspelare) Då är vi helt plötsligt nere på 16 av 28 set varav 8 första-set gått över 10,5 games på 16 matcher (14, om vi räknar lite snällt)

Mycket av detta beror naturligtvis på att spelarna är införstådda i hur viktigt det första setet är och det är väldigt lätt hänt att man blir breakad i andra om man tappat första i tiebreak.

James Blake har precis annonserat att han lägger racket på hyllan. Tennisvärlden bli en profil mindre, men jag har otroligt svårt att se amerikanen lägga sig platt här. Alla, precis alla, på läktaren kommer att hylla och heja på Blake och med tanke på att Karlovic skällde ut en åskådare i Montreal för att denne applåderat hans misstag, så känns det som att publikstödet kan störa kroaten.

De har mötts totalt nio gånger och 14 av 30 set har slutat över 10,5 games. Men även här får man räkna in att fyra matcher spelats på grus vilket ändar förutsättningarna (till vår fördel)

Att första set slutar över 10,5 games ger jag 55-60% sannolikhet. Det tränade ögat kan snabbt se att det därför finns värde i oddset 2,10.