Tåget har passerat för Yeovil och man får rikta in sig på League One nästa säsong, något annat skulle vara det största miraklet i Championships historia. Blackburn har spelat stabilt en längre tid nu och bör kunna klara av uppgiften i denna match ganska enkelt. Hoppet om playoff finns fortfarande även om chanserna är små men Blackburn hållet kampen vid liv, dock krävs det seger i denna match.

Match: Blackburn – Yeovil
Spel: Blackburn
Odds: 1.67 @ Ladbrokes
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 18/4 16:00

Blackburn som efter ett par bra insatser fick upp hoppet om playoff tappade viktiga poäng i senaste matchen när man efter en starkt ledning tappade och släppte in två sena mål borta mot Sheffield W och matchen slutade 3-3, här hade verkligen Blackburn behövt vinna för att egentligen har en hygglig chans på dom matcher som återstår. Man ligger på en 10:e plats i tabellen 4 poäng upp till playoff. Dock är man fortsatt obesegrad på dom 5 senaste med 2-3-0 och hemma är man starka, denna säsong har man 10-6-5 med 30/18 i mål. Blackburn som en tid nu dragits med skador och som har påverkat laget, nu ser det dock lite bättre ut och Dickson Etuhu och Henley saknas i denna match.

blackburnyeovil

Yeovil har det fortsatt tungt på sista platsen i tabellen och med 4 matcher kvar att spela är det förmodligen kört även om det finns en mikroskopisk chans samtidigt som man får hjälp av andra lag, ett scenario som är i mirakelnivå. Yeovil får rikta in sig på att spela League One nästa säsong. Man hade verkligen behövt att vinna i senaste matchen men fick bara 1-1 hemma mot Bournemouth, man tog tidigt ledningen men tappade sedan i andra halvlek och matchen slutade oavgjort. 1-2-2 på dom 5 senaste och borta denna säsong har man inte varit allt för duktiga med 4-6-11 och 11/25 i mål. Yeovil har inga problem att rapportera om i laget utan kan mönstra fritt och det mesta talar för att det blir en liknande elva som i senaste matchen.

Yeovil har tyvärr inte mycket att komma med, deras bortaform skrämmer inte någon just nu och dagsformen har varit vikande en längre tid nu. För att rädda spel i Championship hade man behövt få ordning på laget och spelet för länge sendan och loppet är dessvärre kört för Yeovil. Blackburns tränare vägrar att ge upp hoppet om att nå den sista playoff platsen och visst finns fortfarande chansen även om den är mycket liten, men hoppet är det sista som överger en. Blackburn har spelat bra senaste tiden och varit stabila både hemma och borta, hemma denna säsong har man varit starka och jag tror man kommer att visa det även i denna match, man möter ett på förhand försvagat motstånd och jag tror man tar tillfället i akt och sätter punkt för Yeovil en gång för alla. Blackburn vinner och spelas med måttlig insats.