Ikväll kommer det stå klart om Blackburn spelar i Championship nästa säsong eller om man fortfarande har en liten chans att spela sig kvar under söndagens avslutande omgång. I samma veva går motståndarna Wigan en liknande kamp även om en poäng i princip säkrar fortsatt Premier League-spel säsongen 12/13. Med andra ord så är utgångsläget något bättre för deras del. Då det kommer behövas några mål för det ena lagets överlevnad så tror jag på gaspedalen ikväll med allt vad det innebär.

  • Match: Blackburn-Wigan
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Blackburn såg ut att kanske kunna vända en hopplös situation ett tag då man bl.a. spottade upp sig runt nyårsskiftet, men nu är läget än mer ansträngt för de blåvita från Lancashire som inte bara måste vinna sina två kommande matcher, man måste i nuläget hämta in 6 mål också. Den hårt kritiserade managern Steve Kean har med andra ord en nästintill omöjlig uppgift framför sig för att rädda klubben i finrummet.

Wigan, som år efter år blir rånat på åtminstone en spelare med kvalitéer per säsong, har under spanjoren Roberto Martinez (som låg bakom uppbyggnaden av Swansea när man spelade i de lägre divisionerna) verkligen försökt spela sig till poängen, något som länge såg naivt ut med det tunna materialet man har. Jag personligen var fullständigt övertygad om att laget skulle vara ett av de tre som skulle ta klivet ner, men under en period på 1,5 månad har man lyckats besegra Man Utd, Arsenal, Newcastle och Liverpool.

Lägg till ytterligare någon seger samt att man borde ha fått mer sig en poäng på Stamford Bridge (Chelsea) så förstår ni varför man har lyckats hänga på tåget från nedflyttning.

Gästernas trupp är helt fri från skador och avstängningar medan hemmalaget får klara sig utan Grant Hanley i mittlåset. Även frågetecken kring Martin Olsson och Bradley Orr.

En bild hämtad från höstmötet (som slutade 3-3) på DW Stadium. Wigan står som knappa favoriter ikväll, och även om man aldrig har vunnit på Ewood Park så är det fullt förståeligt. Man mår helt klart något bättre än vad ett pressat hemmalag gör i dagsläget.

Som jag har varit inne på tidigare så faller Blackburn på svängdörrarna i försvarsspelet. Framåt har spelare som Yakubu och Hoilett gjort sitt bästa för att bidra med poäng. För Wigans del, vars kollektiva försvarsspel är långt ifrån femstjärnigt men fortfarande inte lika uselt som hemmalagets dito, så har utdelningen framåt kommit först nu mot slutet av säsongen med ett framgångsrikt omställningsspel.

Båda lagen har även ett antal spelare som känns starka när det kommer till fasta situationer.

Frågan är hur mycket hemmalaget tror på detta och hur långt man är villigt att gå för att nå dit. Det har rapporterats om osämja inom truppen och utgångsläget är helt klart tufft. Men, här måste man verkligen gå framåt i säsongens sista hemmamatch och inte bara vinna, man måste även göra en del mål. Det skulle därmed vara intressant att se hur man reagerar ifall man lyckas göra matchens första mål.

Tror knappast att Wigan har några planer på att endast parkera bussen samtidigt som jag har en stark tro på att man inte kommer gå mållöst härifrån.

Traditionellt sett så brukar dessa matcher lagen emellan bli målrika historier. 11 av 13 matcher har gått över linan när lagen har drabbat samman i PL.  Hoppas att det håller i sig, jag spelar på minst 3 mål ikväll, en medelinsats även här.

Det blir även ett sidospel:
Rött kort 5,00 (Betsson) 1/10 units. Ett odds som sticker ut något om det skulle bli grinigt i slutskedet.

/Puyol