Omspel i FA-cupens kvartsfinalsrunda på Ewood Park där två Championship-lag ska göra upp om en plats i den ena semifinalen på Wembley. Vi fick inte se något skönspel senast och jag förväntar mig något liknande även ikväll och det här spelalternativet känns väldigt sunt på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: FA-cupen, England
  • Match: Blackburn – Millwall
  • Spel: Över 4 kort
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 20.30

Ett möte mellan två formsvaga Championship-lag där hemmalaget får ses som den större besvikelsen, i egenskap av att man spelade i Premier League ifjol. Blackburn, med bröderna Martin och Marcus Olsson i laget, är endast 6 poäng ifrån nedflyttning och inne på sin tredje tränare den här säsongen. Man har en relativt stark trupp för den här serien men det har helt enkelt inte klickat samtidigt som man har varit hårt skadedrabbat under säsongens gång. Millwall däremot var desto närmre ett eventuellt kval om uppflyttning för en tid sedan. Under en period var man obesegrade i 13 raka ligamatcher, vilket är väldigt starkt i den här jämna serien. Därefter har man sjunkit rejält och man ligger nu en poäng bakom kvällens motståndare. En del av detta tror jag beror på att man har satsat rejält inför just den här cupen.

Blackburn kommer till spel utan en rad pelare. Martin Olsson, Colin Kazim-Richards, Dickson Etuhu, Adam Henley, Bradley Orr, Lee Williamson, David Jones och DJ Campbell saknas. David Bentley är ett frågetecken och kommer testas under matchdagen. För Millwalls del är James Henry, Paul Robinson och Martyn Woolford inte tillgängliga, i och med det ställer man upp med samma trupp som senast.

Blackburns mittback Scott Dann fick känna på en
vass
 armbåge under inledningen av söndagens möte

Efterspelet från det första mötet handlade om ökända Millwalls tuffa och hårdföra spel. Laget brukar vara svåra att handskas med hemma på The Den och kanske lugnar det ner sig något nu, men samtidigt så ska man komma ihåg att det här inte är någon vanlig seriematch utan en chans att spela en cup-semifinal på Wembley, vilket är väldigt stort i England. Vinnaren har sedan en långt ifrån omöjlig uppgift framför sig i jakten på finalen då ett av Premier Leagues bottenlag, Wigan, har lottats som motståndare.

När lagen möttes i söndags så slutade kalaset med hela 7 gula kort. Vi fick verkligen inte se något skönspel bakom det där 0-0 resultatet och det var kamp i 90 minuter. Ser man till matchens betydelse så tror jag ganska starkt på att vi kommer få se något liknande även ikväll.

Matchen kommer visslas av Mark Clattenburg som är relativt sparsam med korten, men med ett något högre snitt när han agerar som rättskipare när mindre spelande lag drabbar samman, av att döma efter statistiken.


Spelar på antalet kort – asian, över 4, vilket är ett 2-vägsalternativ. Innebär vinst via minst 5 kort i matchen samt insatsen tillbaka om det skulle landa på exakt 4 st. Hos Bet365 räknas ett rött kort som 2 st kort till antalet.

Testar även ca 1/10-1,5/10 units på Millwall att vinna matchen till 3,75 (Ladbrokes) som var det bättre laget senast. Båda lagen är väldigt formsvaga och ur det avseendet, om man sedan räknar in ett par avbräck hos hemmalaget, så tycker jag att oddset på brunkarna från sydöstra London sticker ut något.

/Puyol