Ewood Park står som skådeplats för kvällens enda Premier League-match när den 31:a spelomgången ska fullbordas. Blackburn, som krigar runt omkring det där nedflyttningsstrecket, tar emot Man Utd som är i pole position. Tycker nog att det här liret är intressant och det sticker ut något jämfört med vad många andra bolag erbjuder.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Blackburn-Man Utd
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,93 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 2/4

Båda dessa gäng har faktiskt, trots att tabellpositionen för det ena laget är mer dystert, gått ganska bra på slutet. United har gått som tåget mot slutet, rent resultatmässigt, och man verkar må bra av att endast ha ligaspelet i fokus. Efter att ha smugit bakom City under en längre period så har man nu tagit över serieledningen.

Samtidigt så har hemmalaget styrt upp en ganska fin uppryckning vilket har tagit laget över det där nedflyttningsstrecket, innan bortaförlusten mot ett heltänt Bolton hade man plockat 10 poäng på 5 matcher. Men, det är fortfarande tight och alla poäng skulle man må bra av.

För laget från Lancashire saknas Gael Givet i backlinjen, i övrigt så ser det bra ut. Man Utd kommer till spel utan långtidsskadade Vidic och Fletcher, samt Nani och Anderson.

Uppryckningen till trots så är den stora anledningen till Blackburns tabellplacering lagets försvarsspel.  Framåt ser man allt som oftast mer än okej ut då man gör fler mål än de flesta lagen i ligan, faktiskt, däribland Everton och Liverpool som befinner sig på en 7:e respektive 8:e plats i tabellen. För den delen har man gjort mer mål än samtliga lag utanför topp-6.

Senast dessa lag möttes var på nyårsafton. Manchester var ruggigt stora favoriter mot ett Blackburn i enorma bekymmer då man låg sist i ligan och vars supportrar gick hårt åt managern. Man tog en sensationell 3-2 seger den gången, och även om jag tror att det ska väldigt mycket till för att man ska upprepa den bedriften så viskar det kanske en del om att kvalitéerna finns däruppe.

I 23 av 30 ligamatcher har båda lagen gjort mål när Blackburn har varit inblandade den här säsongen.

Ewood Park är, traditionellt sett, en av de mest svårspelade arenorna för Sir Alex Fergusons mannar, men att hans lag lyckas pricka in ett mål ser jag som oerhört troligt. Att hemmalaget klarar av detsamma ser jag inte alls som någon omöjlighet, och när det närmar sig 2 ggr pengarna så tycker jag att det känns väldigt intressant. Många andra bookies ligger på 1,70-1,75.

Jag kommer även skicka iväg ett sidospel. 1/10 units på hemmalagets Yakubu som målskytt till 4,00, Expekt. Den här herren är utan tvekan en av årets absolut bästa värvningar då han i princip kom gratis. 14 mål har han spottat in i ligaspelet och han har visat sig vara väldigt obehaglig. Han står även som lagets förste straffskytt, han gjorde 2 mål i mötet på Old Trafford.

/Puyol