Denna tisdagkväll kommer åskådarna på Ewood Park få bevittna två lag som inte direkt har gått som tåget denna säsong. Liverpool har verkligen inte svarat upp till förväntningarna supportrarna hade på laget, iallafall sett till ligaspelet även om man kan trösta sig med framgångar i de inhemska cuperna. Blackburn såg så gott som avsågade ut för några månader sedan men bra resultat runt nyårsskiftet lyfte laget. Efter några sämre resultat nu mot slutet så måste man återigen börja plocka poäng igen.

  • Match: Blackburn-Liverpool
  • Spel: Blackburn över 1,5 mål
  • Odds: 3,00 @ Betsson
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Det har skrivits texter kring de båda lagen relativt nyligen. Den ena nu senast i helgen när Liverpool tog emot Aston Villa där ett bortamål gick vår väg redan efter 10 minuter medan det gick mindre bra förra måndagen (Blackburn-Man Utd) där min önskan var att båda lagen skulle göra mål men skyttekungen Yakubu (Blackburn) hade en sämre dag på kontoret.

Blackburn sitter nu på 28 poäng, likt två andra lag, och man parkerar under nedflyttningsstrecket på målskillnad. Man hade en fin period som tog laget över samma jobbiga streck, men tre raka förluster har tagit laget tillbaka till den där tråkiga positionen. Dock endast insatsen senast borta mot WBA som får ses som direkt dålig.

Liverpool är faktiskt än mer formsvagt, i synnerhet på resande fot där man i ligaspelet har vunnit en och förlorat 6 (!) av de 7 senaste. Man har i större utsträckning en förmåga av att kryssa väldigt mycket vilket bidrar till den, ur Liverpool-ögon, dåliga tabellpositionen. Man är dock redan klart för Europa-spel till nästa säsong i och med ligacup-vinsten och man är även kvar i FA-cupen, semifinal mot lokalkonkurrenten Everton nu på lördag. Antar att en del tankar redan är där.

Återigen, Blackburns tabellplacering till trots, problemen ligger inte i vad man presterar i anfallsspelet där man ser relativt okej ut. Något Liverpool däremot har, dvs problem framåt, då man har varit väldigt ineffektivt så här långt, vilket brukar straffa sig bakåt. För att sedan återgå till Blackburns tabellplacering och att man faktiskt gör fler mål än ganska många lag i ligan, så kan ni säkert lista ut att försvarsspelet inte är prickfritt heller.

I Liverpool saknas, sedan tidigare, det defensiva ankaret på mitten (Lucas) och Charlie Adam. Frågetecken på högerbackarna Johnson och Kelly, även om den förstnämnde kan återkomma, medan mittbacken Agger gjorde comeback mot slutet av Aston Villa-matchen senast.

Och framförallt, målvakten Pepe Reina är fortfarande avstängd. Reserven Doni, tidigare med samma roll i Roma, får återigen hoppa in mellan stolparna. Det blir hans andra match i A-laget sedan en träningsmatch i oktober. Jag tror inte han lyckas hålla nollan ikväll heller. I Blackburn finns tveksamheter kring svenske Martin Olsson som kommer testas sent. Anthony Modeste är avstängd vilket jag inte direkt ser som något avbräck.

Jag föredrar att spela överspel/lag före raka segrar, med vissa undantag, då laget inte behöver vinna för att spelet ska gå igenom, bl.a, framförallt när motståndet bär på favoritskapet. Är övertygad om att hemmalaget kommer få sina målchanser här, något man förhoppningsvis förvaltar på rätt sätt.

Det här är en måstematch för Blackburns del, och i liknande situationer har man faktiskt levererat nu mot slutet när man har spelat på Ewood Park där man är luriga. Lancashire-gänget får mitt förtroende här och 3 ggr pengarna på att man gör 2 mål i det här mötet sticker ut något i jämförelse med det övriga bolag erbjuder. Håller insatsen under medel, hursomhelst.

Det blir även några sidospel för min del:
Blackburn +0,5 (samma som 1x) 1,80 (Bet365) 1,5/10 units.
Båda lagen att göra mål 1,72 (Bet365) 1,5/10 units.
Yakubu målskytt 3,30 (Nordicbet) 1/10 units.

/Puyol