Här drabbar två lag som är på jakt efter playoffplatserna samman. Jag tror det kommer en väldigt jämn och spännande match. Känslan är att ett spel är givet i den här matchen och jag tvekar inte!


Blackburn – Brighton
Spel: Båda lagen gör mål i matchen 
Odds: 1.78 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Blackburn har haft en en jobbig tid bakom sig där man stått utan tränare sedan i julas. Lagets hjälptränare Gary Bowyer har dock gjort ett kanonjobb med laget som vann 3 raka matcher och spelade oavgjort i 1 match under hans tid som huvudtränare. Trots de fina resultaten gjorde klubben klart med Blackpools förre tränare Michael Appleton men laget floppade i hans första match som tränare vilket faktiskt var lagets senaste match. Man förlorade hemma mot Charlton med 1-2 vilket knappast imponerade på hemmapubliken. Nu får man en ny chans att reparera den missen och jag tror utan tvekan man kommer satsa offensivt i den här matchen då man vill vinna inför sin hemmapublik och spelarna kommer ge 110% för att imponera på sin nye tränare.

Brighton har sett riktigt starka ut den senaste tiden då man hade 3 raka segrar inför senaste matchen. Mest imponerande av dessa segrarna var hemmasegern mot Newcastle i FA-cupen där man vann med 2-0, de övriga segrarna kom hemma mot Derby med 2-1 och borta mot Ipswich med 3-0. I senaste matchen mot Birmingham gjorde man allting rätt och hade ledningen med 2-1 till den 92:a matchminuten då Zigic kvitterade till 2-2. Brighton har lärt sig en läxa och man lär knappast slappna av i den här matchen utan det lär finnas rejält med revanschlusta i laget i den här matchen. Brighton tillhör de bättre bortalagen i serien och jag tror utan tvekan att man gör minst ett mål i den här matchen!


Spelaren att hålla ett extra öga på i den här matchen är utan tvekan Blackburns fenomenala anfallare Jordan Rhodes som öser in mål för dagen! Han har gjort mål i 4 raka ligamatcher nu och han visar match efter match hur farlig han är i straffområdet! Han ligger på tredje plats i skytteligan med sina 17 mål den här säsongen!

Blackburn har mycket positiva nyheter inför den här matchen då man får tillbaka Fabio Nunes, David Dunn och Markus Olsson från skador här. Fortsatt skadade är Joshua King, Etuhu och Adam Henley.
Brighton har även dom positiva nyheter på skadefronten båda offensiva spelarna Ulloa och Vicente fanns med i truppen mot Birmingham senast och dem båda är nu aktuella för startelvan. Man får även tillbaka högerbacken Calderon från skada. Saknas gör dock försvararen Bruno.

Jag tycker det mesta talar för att båda lagen gör mål i den här matchen då det handlar om två offensiva lag som drabbar samman. Blackburn har gjort 6 mål på sina 3 senaste hemmamatcher medan Brighton har gjort 7 mål sin 3 senaste bortamatcher. Blackburns spelare vill impa på sin nye tränare och kommer givetvis ge allt i den här matchen och Brighton har riktigt fin form för dagen och man bör utmana om segern här och göra minst 1 mål i matchen!