Båda lagen har liknande situationer och dagsformen är inte den bästa i något av lagen. Både Blackburn och Brighton har haft siktet inställt på playoff men har tappat allt för mycket för att man ska hinna nå fram, samtidigt skulle man vara beroende av att dom andra lagen skulle svikta vilket inte är troligt.

Match: Blackburn – Brighton
Spel: Under 2.5
Odds: 1.69 @ Ladbrokes
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 1/4 20:45

Blackburn ligger inför denna match 8 poäng på efter playoff gänget på en 12:e plats och inget är väl egentligen omöjligt även om chanserna är små. Dock tappade man viktiga poäng i jakten på just playoff då man spelade 2-2 borta mot Millwall i senaste matchen där Blackburn kvitterade på stopptid dessutom. 1-3-1 på dom 5 senaste och 8-5-5 hemma denna säsong med 23/15 i mål. Blackburn har nu 3 raka matcher med oavgjorda resultat och behöver en vinst i denna match. Grant Hanley har överklagat sitt röda kort och kan vara tillgänglig i denna match, Dickson Etuhu, Ben Marshall och Adam Henley är borta, Lowe kan vara tillbaka i nästa match.

Brighton - Blackburn-2013

Brighton var på väg in på topp 6 och playoff men tappade sedan formen och förlusterna kom lite väl tätt, nu har man tappar mycket mark men visst har man fortfarande chansen. 2-0-3 på dom 5 senaste matcherna, senast förlorade man hemma mot Middlesbrough med 0-2. I tabellen ligger man på en 9:e plats 4 poäng bakom playoff. Borta denna säsong har man 7-5-6 med 14/13 i mål. Brighton har inte vunnit sedan i början på mars. Will Hoskins och Craig Mackail-Smith saknas fortfarande men kan snart vara tillbaka i spel, saknas gör också Andrew Crofts och Andrea Orlandi.

Båda lagen har liknande situationer där man fortfarande har en väldigt väldigt liten chans på playoff men om det är realistiskt kan ju diskuteras. Dagsformen hos båda lagen är inte den bästa och man har haft det tufft i dom senaste omgångarna. Ett oavgjort resultat är att vänta och jag tror inte heller att vi kommer att få se särskilt mycket mål, under 2.5 spelas i denna match.