Bottenmöte i Premier League och på förhand känns det här som en helt öppen historia. Jag har dock hittat ett klockrent spel i matchen, häng på!


Blackburn – Bolton
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 1.90 @ Boylesports
Insats: 8/10
Spelstopp: 21.00

Kan inleda den här reken med att Blackburn har spelat över 2.5 mål i 12 av sina 16 matcher denna säsongen och Bolton har spelat över 2.5 mål i 13 av sina 16 matcher så visst känns det här överspelet givet att lira?

Lagen ligger sist och näst sist vilket innebär att den här matchen är oerhört viktig att vinna för båda lagen och därmed känns det som att det kan bli rena hönsgården ute på planen där spelet flyger fram och tillbaka genom hela matchen. Båda lagen har dessutom relativt starka offensiver för att ligga sist och näst sist. Blackburn har gjort 23 och Bolton har mäktat med 20 mål och det är flest mål av samtliga lag på den nedre halvan av tabellen. Men det spelar inte så stor roll då dessa lagen släppt in överlägset flest mål i ligan, närmare bestämt 36 och 38 mål vilket innebär att båda lagen har genomusla defensiver. Båda lagen snitter över 2 insläppta mål per match och när de nu ställs mot varandra så känns det som en helt öppen historia och det luktar verkligen målkalas här!

Blackburns skadeläge är allt annat än ljust, åtminstone defensivt sett. Man har Nelse, Givet, Olsson och Salgado skadade sedan tidigare och nu gör även Scott Dann dem sällskap efter att han spräckte pungen senast mot Sunderland. Detta innebär att Blackburn förmodligen kommer starta med Lowe, Samba, Hanley och Gamst-Pedersen i backlinjen och det är absolut ingen optimal backlinje vilket verkligen talar för överspelet i den här matchen.
Bolton har inte lika stora bekymmer men man saknar fortsatt sin viktige back David Wheater som avtjänar sin sista match i sin 4 matchers långa avstängning. Ett litet minus defensivt för Bolton också med andra ord.

Som ni ser så är det två lag som kan göra mål som ställs mot varandra och eftersom båda lagens defensiver är totalt genomusla så känns det här överspelet mycket sunt. Att båda lagen dessutom saknar defensiva spelare gör inte saken sämre. Jag tycker det här överspelet känns mycket sunt!