Blackburn ångar på och leder nu Championship. Ikväll ställs man mot Barnsley som inte håller någon högre klass och jag tar ställning här!


Blackburn – Barnsley
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.20 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Blackburn har inlett återtåget mot Premier League på ett mycket bra vis med 3 segrar och 2 oavgjorda matcher. I senaste matchen vann man med hela 5-3 borta mot normalt sett hemmastarka Bristol City och det var ett rejält styrkebesked. Man gjorde en strålande insats och vann rättvist efter 2 mål på tilläggstid. Det är dock på hemmaplan laget trivs som bäst där man slagit både Hull och Leicester.

Lagets offensiv är det verkligen inget fel på. Man har gjort 12 mål framåt vilket är bäst i hela Championship varav 8 av dessa har kommit i lagets två senaste matcher. Först spelade man 3-3 borta mot Leeds och nu senast vann man som sagt med hela 5-3 borta mot Bristol City. Två tuffa bortamatcher som man gjort starka insatser i. Får man bara ordning på defensiven så blir man ruskigt svårslagna! På hemmaplan brukar man vara starka defensivt och det gör att jag känner mig i trygg i det här spelet då Barnsley som kommer på besök läcker som soll bakåt på bortaplan!

Barnsley har 2-1-2 som resultatrad på sina 5 inledande matcher men man ska veta att samtliga poäng är tagna på hemmaplan där man trivs allra bäst. På bortaplan har man haft stora bekymmer och man har förlorat båda sina bortamatcher denna säsongen. Först åkte man på stryk mot Wolves med 3-1 och det följdes upp med en storförlust mot Brighton med hela 5-1. Nu möter man ännu tuffare motstånd än de två jag nämnde precis och jag tror vi kan förvänta oss liknande siffror. Blackburn bör vinna tämligen enkelt!


Här firar nyförvärvet Jordan Rhodes sitt andra mål senast!

Blackburn värvade in Jordan Rohdes från konkurrenten Huddersfield inför förra matchen och han presenterade sig direkt med två mål. Han bildar ett vasst anfallspar med Nuno Gomez och de blir väldigt svårstoppade för Championships backar. Nuno Gomez har gjort 3 mål och Jordan Rhodes har gjort 4 mål (om man inkluderar hans två mål från Huddersfield) på de inledande 5 matcherna. Dessa herrar bör ordna segern ikväll!

Blackburn har sena tester på Marcus Olsson och Gael Givet som båda utgick p.g.a. skador i senaste matchen och det mesta talar för att dem missar kvällens match. In på vänsterbacken kommer i så fall istället Marcus brorsa, Martin Olsson. Givets mittbacksplats lär Hanley ta hand om vilket är två starka reserver så det oroar inte särskilt mycket!
Barnsley har Bobby Hassel avstängd här. Lägg därtill Jim McNulty, Toni Silva, Jim Obrien och Mido som alla är skadade och missar kvällens match!