Allsvenskan startar igång på nytt efter ett intressant landslagsuppehåll. Det gör serien med en riktigt spännande tillställning i Göteborg på Gamla Ullevi där serieledarna kommer på besök. Mötena lagen i mellan brukar bli händelserika historier och tror inte det blir något undantag här under lördagen.

  • Match: BK Häcken – Malmö FF
  • Spel: Båda lagen gör mål 
  • Odds: 1,67 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 13/9

Under hela säsongen har Malmö varit det ledande laget i Allsvenskan, och med ganska stor marginal. Dessvärre för skåningarnas, men desto roligare för den neutralare som troligen kommer få uppleva stor dramatik, förlorade man på Tele2 Arena i senaste omgången. Det nederlaget innebär att man numera endast besitter en fyrapoängs ledning, och bakom kommer ett jagande AIK som definitivt fått upp hoppet om ett SM-guld 2014. Inte mindre hopp får ”Gnaget” när guldkonkurrenten åker till Hisingen. Detta är ju lite av en skräckmotståndare mot skåningarna.

I våras när lagen ställdes mot varandra på Swedbank Stadion blev ställningen 1-2 till gästerna. Trots att Malmö besitter Allsvenskans bästa försvar om man ser till statistiken över antalet insläppta mål, tycker jag att i varje match visar det sig finnas rätt stora brister. När motståndaren dessutom är Häcken och spelplatsen är i Göteborg är jag helt övertygad om att man lyckas hitta in bakom Robin Olsen. Faktum är att ordinarie vänsterbacken Ricardinho inte kommer vara tillgänglig och detta på grund av skada. Ersättare lär vara den orutinerade och oprövade Pa Konate, 19 år.

Vi har börjat vänja oss vid att man skall kika i den övre delen av tabellen om man vill hitta den klubb från Hisingen i tabellen. Det är inget undantag i år då man just nu ligger på en femteplats. Det är heller ingen avvikelse vad gäller lagets målproduktion – både bakåt och framåt. Här är det som vanligt stor aktivitet. Man har lyckats producera 39 mål, vilket är näst bäst i hela serien, och nummer ett på den listan är bortalaget i den här matchen.

Jag förväntar mig en matchbild där båda lagen kommer försöka utnyttja snabba omställningar, då det vuxit fram som två kraftiga styrkor hos de båda lagen. Häcken lirar hemma i Göteborg och har en stark offensiv som jag är helt övertygad om kommer hitta fina målchanser. Detsamma gäller Malmö vars anfallsspel håller hög klass. Framförallt har man individuella kvalitéer på positionerna längst fram som imponerar väldigt mycket, och det gäller allra mest lagkapten Markus Rosenberg.

                                                                                                                                             

För avslutningen av Allsvenskan måste detta betraktas som ett möte av väldig stor betydelse. Historiken talar för att serieledarna tappar poäng här, och det betyder att AIK har möjlighet att täta till hålet upp till förstaplatsen ännu mer. Men här tror jag framförallt på en underhållande tillställning där jag har väldigt svårt att se att båda lagen inte gör mål. Det spelas till 1,67 hos Nordicbet med höga 7/10 units.

/Mikel