Söndag och matcherna bara väntas på att startas igång. I Örebro får vi se ett riktigt intressant möte då Forward tar emot Akropolis som kommer på besök. Forward är som vanligt stabila och placerar sig på en sjundeplats i tabellen medan Akropolis på andra sidan även dem visat sig vara stabila och ligger på exakt lika många inspelade poäng. På hemmaplan har Örebrolaget dock visat sig vara oerhört svårslagna och en rad på 3-2-0 är inget att leka med. Denna fördel avgör för mig och enligt mig så är ettan solklar. Häng med!

  • Match: BK Forward – Akropolis IF
  • Spel: BK Forward rak vinst
  • Odds: 1.92 @ expekt
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi att se till Akropolis situation så är den klart godkänt och enligt mig kanske till och med mer än så. Man har presterat i denna tuffa division 1 serie på ett komplett sätt vilket är imponerande. Endast sju insläppta mål på nio matcher är riktigt bra och defensiven har verkligen suttit. Ser vi till föregående matcher så har de inte riktigt varit några värdemätare då man mött lag som Västerås och Vasalund som trots allt är bland de sämre i serien och även fast vinster radats upp så är jag inte allt för nöjd. Idag ställs man mot Forward som är ett rutinerad och erfaret division 1 lag och som samtidigt placerar sig jämsides i tabellen. En betydligt mycket tuffare uppgift än på sistone väntar och jag tror att man får se ett nederlag idag!

Över till Forward som till skillnad från Akropolis mött markant mycket svårare motstånd och ändå fått till det, åtminstone på hemmaplan. Man ligger som sagt jämsides med Akropolis och att mötet idag betyder mycket, är det inget snack om. Senaste prestationerna har enligt mig varit klart godkända och 1-1 borta mot Dalkurd är något många lag inte får med sig. Innan det förlora man mot Umeå på bortaplan, för att sedan ta tre raka vinster varav två på hemmaplan. 3-2-0 är ett hemmafacit som talar för sig och man har en tendens att lyckas få till spelet extra bra där. Idag kommer Akropolis på besök och de får ta smällen.

Efter att ha analyserat lagen så har jag kommit fram till en klar vinnare. Forward tillsammans med sin styrka på hemmaplan lär vara svåra att stå emot och jag måste bara plocka den linan. Insatsen får ligga på medel!