Björklöven tar idag emot serieledande Vita Hästen i kvalet till hockeyallsvenskan. Löven kämpar för att hålla sig kvar medans Hästen har skaffat sig ett guldläge att äntligen ta sig tillbaka till allsvenskan igen. Den här matchen är otroligt viktig för båda lagen.

  • Match: Björklöven – Vita Hästen
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 2.00 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/3, 15.00

Björklöven var inför denna kvalserie det lag som både jag och de flesta andra trodde skulle vara det klart bästa laget  i serien. Nu är det dock så att det är just Björklöven som kommer få vara det lag som jagar. Laget är på pappret det bästa i den här serien och det vore ett stor fiasko om man inte lyckades hålla sig kvar med de resurserna man har där uppe. Matchen idag är otrolig viktig då serien är brutalt jämn och idag är det dags för Björklöven att ta sig i kragen. Spelmässigt har man gjort det helt okej och det har synts i de flesta matcherna att man känns lite större än sina motståndare. Det spelar ju dock ingen större roll om man inte får utdelning för det. Idag tror jag det vänder. Man måste verkligen vinna och ibland har man bara en sån där skön känsla för en match. Hästen är ett riktigt bra lag och kan vinna denna match, men i grunden är Löven ett starkare lag. Nångång måste man få spelet att stämma och tycker man har ett bra läge idag. Hemma är där man vunnit hittills i kvalserien och det är där man normalt sett är klart starkast.

björklöven

Vita Hästen har varit den stora överraskningen i denna kvalserie hittills. Självklart trodde jag att man skulle vara med och kriga om en plats, men inte vara det lag som fortfarande inte har förlorat efter sex spelade matcher. Däremot ska det väl kanske sägas att man inte riktigt varit värda alla poäng alltid, även om jag inte kan ta ifrån dem bra insatser. Man har haft rejält med flyt i några matcher, men dock en jädra moral. När man mötte Björklöven hemma i Himpa så var det jämnt, men på nåt sätt så var ändå Löven numret större. Matchen vann Hästen med 3-2 efter ett självmål med 39 sek kvar av matchen. Man har varit inne i flytet och haft det med sig i några matcher nu, men nångång måste det ta slut. Poängsprutan Marcus Eriksson har varit seriens stora kung hittills med sin 10 mål och 4 assist på sex spelade matcher och får man bara stopp på deras förstakedja så har man hälften vunnet.


Jag tycker att känslan på det här spelet är bra. Hästen har haft mycket flyt på slutet och det är nästan så att man förtjänar en förlust, om man nu kan säga så. Björklöven är starka hemma och det här tror jag man vinner. Mitt spel blir alltså Björklöven att vinna under ordinarie tid till oddset 2.00. Spelet finner ni hos Betsson och insatsen blir 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden