Det är dags för en otroligt viktig match i toppstriden i kvalet om de två allsvenska platserna. Björklöven åkte på en förlust senast mot Hästen på bortaplan och frågan är om man kan ställa om på nytt och hamna på det vinnande spåret igen. Det är dags för ett ganska tungt spel här.

  • Match: Björklöven – Vita Hästen
  • Serie: Kvalserie Allsvenskan
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1.65 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 19.00

Björklöven fick senast torsk mot just Vita Hästen med hela 5-1 nere i Norrköping. Något som Hästen säkerligen kommer få sota för. Resultatet 5-1 speglade inte alls matchbilden och jag vidhåller forfarande trots den stora förlusten att Björklöven är hockeyettans klart bästa lag. Matchen nere i Norrköping genomförde Björklöven på ett riktigt bra sätt, trots att det blev brakförlust. Folk som sett matchen är nog ganska förvånade att Vita Hästen gick segrande ur striden. Björklöven hade tre ramträffar, ett antal öppna mål och en storspelande Alexander Bergh emot sig. Skotten vann ändå Vita Hästen med 30-28 tillslut och det är en av få gånger denna säsong som Björklöven faktiskt förlorat skottstatistiken. Enligt en blogg så undrade han vem som räknade skotten för lagen i matchen då han kände att Löven hade ett såpass stort övertag generellt sett. Tyvärr är det inte spelet som räknas, utan målen. Annars står Björklöven i en klass för sig gentemot de andra lagen från hockeyettan. På hemmaplan är man riktigt starka inför allt som oftast en storpublik. Totalt sett har Björklöven denna säsong spelat 45 tävlingsmatcher och bara tappat poäng i  fem av dem. Kommentatorerna i matchen mot Hästen för ett par dagar sedan sa att de aldrig sett ett såpass välorganiserat lag från hockeyettan. Björklöven behövde gå framåt i sista perioden och då gjorde Vita Hästen tre mål på kontringar. Säg såhär, hade Björklöven slagit Hästen så hade oddset säkert startat på 1.30 nånstans, nu får vi hela 1.65 och det tycker jag är förbannat bra.

Vita Hästen är inget dåligt lag och det blir ingen lätt match för Björklöven, men jag tror ändå man är numret för litet för Björklöven som också är grymt starka på hemmaplan. Matchen senast känns som en engångsföreteelse och jag tror att Björklöven kommer knipa igen sina misstag och få lite medstuds, för då kommer man vinna denna drabbning. Hästen vann både grundserien och södra Allettan, det är såklart riktigt bra gjort. Nu har man också sparkat tränaren Patrik Klüft och ersatt honom med Peter Hånberg, vilket har gett ett bra resultat. Men har rättvisan någon rättvisa på denna jord och Björklöven bara har en normal dag tillsammans med lite stolpe in så tar hemmalaget tre poäng här. Gör man inte det och även Tingsryd slår Karlskrona borta så är den allsvenska platsen långt borta. Duktiga backen i Vita Hästen, Erik Rosén, fick utgå senast och är ett frågetecken. Även Björklöven har ett frågetecken för Karl-Johan Lundström.

Björklöven är ett mer komplett lag, framförallt defensivt. Hemma ska man bara vinna. 1.65 får vi inte ofta på Björklöven på hemmais därför spelas Björklöven att vinna under ordinarie tid med 8 units hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden