Hockeyallsvenskan går in i den trettonde omgången i en rejält haltande tabell. Nu möter tolfte placerade Björklöven ett Västerås som inför säsongen var kandidater om att ta steget upp till SHL men befinner sig för stunden sist i Hockeyallsvenskan. Om inte nog med det så har Västerås sex raka nederlag. En formsvacka som förlängs eller bryts på tisdag?

  • Match: Björklöven – Västerås
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Västerås
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 14/10, 19.00

Björklöven kommer närmast med en 2-0 förlust på bortaplan mot Oskarshamn. En match där Björklöven kanske var förtjänta något poäng. Björklöven hade en del chanser men pucken ville inte in i mål.
Förlusten innebar den andra raka för laget och Björklöven har två segrar och tre förluster på lagets fem senaste.

I tabellen så ligger Björklöven där laget var tippat inför säsongen. Med fjorton poäng på tolv spelade matcher så hittar vi laget på en tolfte plats med ett poäng ner till AIK som ligger under strecket.

En bidragande orsak till att Björklöven ligger där laget ligger är bortaspelet. Men på hemmaplan är det betydligt bättre. Med fem spelade hemmamatcher så har Björklöven spelat till sig elva poäng och är Hockeyallsvenskans sjunde bästa hemmalag. Med en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar och en förlust och en målskillnad på 12-7.
Björklöven vann sin senaste hemmamatch som var mot AIK med 2-0. Den segern innebar lagets tredje raka hemmaseger.

bjorkloven_200V.S västerås

Västerås är den andra floppen i Hockeyallsvenska tillsammans med AIK. Med endast elva poäng på tolv spelade matcher så ligger Västerås sist i serien. Laget ligger två poäng bakom nästjumbon och tre poäng upp till strecket där motståndarna Björklöven ligger.

Västerås form är allt annat en bra. Med endast två poäng på lagets sex senaste matcher och sex raka förluster talar sitt egna språk. Nu senast förlorade Västerås mot bottenkollegan AIK med 2-1 på hemmaplan. En match där Västerås en än gång inte kom upp till lagets kapacitet.

Bortaspelet är inte heller något Västerås kan glädjas åt. Med sex bortamatcher spelade så har det resulterat i en seger och fem förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 9-18. Alltså bara fyra inspelade pinnar på bortais. Vilket gör Västerås till Hockeyallsvenskans näst sämsta bortalag där det är endast motståndarna Björklöven som är sämre.
Västerås har tre raka förluster på bortais och förlorade senast mot Malmö med 3-2 efter förlängning. Till Västerås försvar så har det varit tre svåra bortamatcher. Mora förlust 2-5, BIK Karlskoga förlust 2-5 och Malmö förlust 2-3 efter förlängning.

Västerås har rört om lite i laget och har plockat in nya spelare. In har Jonte Berg kommit och även slitvargen Stefan Gråhns som har massvis med erfarenhet och är en kille med attityd som ska kunna tända laget. 

Två lika efter förra årets fyra möten.
Två hemmamatcher vardera och en hemmavinst vardera. Det började med att Björklöven vann dom två första matcherna lagen emellan. Sen vann Västerås de resterande två med samma siffror i hemmasegern som i bortasegern, 5-2 gånger två.
I lagens fyra senaste seriematcher i Umeå med Björklöven som hemmalag har Västerås gått segrande ur tre av dessa fyra matcher. 

Dags för Västerås att vakna.
Båda lagen kommer med förluster i ryggen och inget lag har spelat någon frejdande hockey den senaste tiden.
Västerås som var en tippad toppkandidat har ett bra lag på benen men med nya tränare, ledare och spelare så har resultaten uteblivit. Trots att laget ibland har spelat bra så har det inte räckt då målskyttet har varit ett problem.
Men med ett lite annorlunda spelsystem där laget ska spela en rakare och enklare hockey än vad laget hittills har gjort under säsongen. Nya spelare har plockats in för att väcka laget och Gråhns kan bli en viktig värvning.
Nu har Västerås chansen att studsa igen på det vinnande spåret. Detta för att Västerås är ett bättre lag än vad tabellen visar och är ett mycket bättre hockeylag än Björklöven. Nu är däremot Björklöven ett starkt hemmalag och det är där poängen kommer tas. Men det är inte mot ”topp” lagen dom poängen ska tas och detta är en match där Västerås måste vinna.
Ett Västerås med sex raka förluster kommer till Umeå i en match som 50/50 vilket kan gynna Västerås då det ligger mer press på Björklöven då laget har tre raka hemmasegrar och en hemmapublik som vill ha segrar. Men Västerås är Västerås och laget är bättre än vad tabellen visar och segrarna måste komma snart annars blir det tack och hej för tränare och annat.
Björklöven med tre raka hemmasegrar mot ett Västerås med sex raka förluster så är sviter till att brytas och detta är mot ett av seriens sämsta lag och Västerås får inte bättre chanser än såhär för att bryta sin dystra trend.

Västerås som avslutade starkt mot Björklöven förra säsongen och möter nu Björklöven som inte spelar sin bästa hockey gör att jag ser Västerås som segrare inklusive övertid och straffar som det bästa spelet till 1,95 hos bet365.