En hockeylördag som väntar. Massvis av matcher i samtliga ligor. I en av matcherna i Hockeyallsvenskan blir det ett möte mellan botten mot toppen. Elfte placerade Björklöven tar emot fjärde placerade Västerås i T3 Center. Västerås som kommer till spel med en stigande form efter imponerande segrar på slutet. Har ett bottenlag som Björklöven något att säga till om här?

  • Match: Björklöven – Västerås
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 10/1, 16:00

Hemmalaget Björklöven är skakat efter uppståndelsen som har ägt rum efter förlustmatchen mot Oskarshamn. Detta efter att det ha kommit uppgifter om att laget har kommit med rasistiska påhopp mot en Oskarshamn-spelare. Björklöven har startat en intern utredning för detta och lagets VD Fredric Åkerblom tar ett rejält avstånd till det som har hänt.

Men tillbaka till den sportsliga prestationen. Där har Björklöven tagit sex poäng på lagets fem senaste matcher. Det via två segrar och tre förluster och laget är  det nionde formstarkaste laget i serien.
Med en sisådär form ligger Björklöven och krigar om platserna ovanför kvalstrecket. Just nu befinner sig Björklöven sig på en elfte plats med femtio inspelade poäng efter trettioåtta spelade omgångar. Det är bara ett poäng ner till nästjumbon AIK och två ner till jumbon Timrå.

Hemma i T3 Center har Björklöven tagit mestadels av sina poäng. Efter arton hemmamatcher har Björklöven spelat ihop trettio poäng och det gör laget till det elfte bästa hemmalaget i serien. Det via tio segrar, varav två efter övertid/straffar och åtta förluster, varav två efter övertid/straffar.
Björklöven förlorade sin senaste hemmamatch mot AIK med 1-2. Det var lagets tredje förlust på sina fem senaste hemmamatcher.

bjorkloven_200V.S vasteras_200

Västerås har trampat igång igen efter att ha haft några matcher med ett mindre imponerande spel. Nu senast besegrades AIK relativt enkelt med 5-1 på hemmaplan. En match som Västerås gjorde en strålande försvarsinsats samt att målvakten J. Fransson gjorde det han skulle. AIK hade inte mycket att hämta och segern var rättvis.

Det blev därmed Västerås andra raka seger. Laget kunde ta med sig den starka segern på bortaplan mot Malmö och har nu tagit nio poäng på dom fem senaste matcherna. Det gör Västerås till seriens tredje formstarkaste lag. Med en stigande form och ett stabilt spel beger sig Västerås in i jakten om direktplatsen till SHL. Västerås har spelat ihop sextiofyra poäng efter trettiosju spelade matcher och ligger på en fjärde plats. För Västerås del har laget fem poäng upp till tvåan Malmö och har en match mindre spelad än motståndarna.

Västerås är ett utav seriens bästa bortalag. Laget har efter arton spelade bortamatcher tagit trettio poäng. Det gör Västerås till seriens fjärde bästa bortalag. Med en statistik på tio segrar, varav en efter övertid/straffar och åtta förluster, varav en efter övertid/straffar.
Västerås vann imponerande mot Malmö i sin senaste bortamatch med 3-2. Det var lagets tredje seger på sina fem senaste bortamatcher.

Västerås har två noll i inbördes möten den här säsongen.
Detta efter att ha besegrat Björklöven i den första matchen på bortaplan med 4-1. I den andra matchen vann Västerås nästan med samma siffror då det blev en 4-0 seger hemma i ABB Arena nord.
På lagens fem senaste möten har det slutat med en seger för Björklöven och fyra för Västerås. Noterbart är att Västerås nu har fyra raka segrar mot Björklöven.
Lagens tre senaste möten i T3 Center har slutat med en seger för Björklöven och två för Västerås.

Botten mot toppen.
Har Björklöven något att hämta i den här matchen? Jag tror inte det. Detta på grund av det spel Västerås har visat upp i dom två senaste matcherna. Ett disciplinerat försvarsspel och ett ruggigt effektivt anfallsspel. Samt att laget har ett utav seriens bästa powerplay. För att inte glömmas bort. Även ett stabilt spel på bortaplan, seriens fjärde bästa bortalag.
Björklöven har haft det rörigt under veckan med en massa media efter det omtalade som hände nere i Oskarshamn. Det lär ha påverkat laget negativt och alla uppståndelse som har blivit av detta gynnar inte ett lag som inte spelar sin bästa hockey för stunden. Björklöven slarvar alldeles för mycket och har ett taffligt försvarsspel.
Att då få möta ett Västerås som än en gång är på uppgång och trivs bra mot Björklöven blir ingen rolig afton för laget. Västerås har fyra raka segrar mot Björklöven och två raka i T3 Center.
Det här är ingen match som kommer rädda Björklöven från ett nytt kontrakt och det är inte i dessa matcher laget ska ta sina poäng.
Mitt spel blir därmed en rak tvåa på Västerås till 2,10 hos Unibet.