En ensam match i Hockeyallsvenskan under fredagskvällen. I mötet inne i T3 Center möts besvikelsen Björklöven mot överraskningslaget Tingsryd. Björklöven lyckades bryta den hemska formsvackan med en seger innan uppehållet och kommer laddade till matchen. Men räcker den segern för att rubba formstarka smålänningar?

  • MatchBjörklöven – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1,91 @ ComeOn
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 6/11, 19:00

Björklöven fick ÄNTLIGEN vinna igen i den sista matchen innan en veckas långt uppehåll. Den så efterlängtade segern kom mot tabelltrean Oskarshamn. Matchen slutade till slut 5-2 till Björklöven på hemmaplan och det var den första matchen sedan omgång fem som laget gjorde minst fem mål i. Förlustraden slutade på åtta matcher.

Trots tre poäng och en seger ligger Björklöven inte där laget borde ligga. Favorittippade västerbottningarna landar först på en kvalplats och nummer tretton i tabellen. Laget har spelat till sig ynka tjugotvå poäng efter arton omgångar och har fyra poäng upp till playoff-plats.
Ner till jumbon Sundsvall är det bara ett poäng.

Hemma i T3 Center som brukar vara Björklövens näste, har inte alls varit det den här säsongen. Laget har spelat nio hemmamatcher och har bara avgått med seger i fyra av dessa nio. Totalt endast tretton inspelade poäng och det gör Björklöven till seriens trettonde bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen besegrades som sagt Oskarshamn med 5-2. Innan det hade laget fyra raka hemmaförluster.

Björklöven kommer till spel utan:
F. Hetta
J. Emmerdahl
M. Lavander

bjorkloven_200V.S tingsryd

Nykomlingen Tingsryd var riktigt bottentippade inför säsongen tillsammans med Sundsvall. Men till skillnad från Sundsvall så har Tingsryd gjort tvärtom och efter sjutton spelade matcher ligger smålänningarna på en imponerande fjärde plats. Laget står på trettiotre poäng och är bara fem poäng bakom serieledande AIK, med dessutom en match mindre spelad.

I matchen innan uppehållet besegrades Leksand med 2-1 efter straffar på bortaplan. En match som länge stod 0-1. Men drygt en minut i slutperioden kom 0-1 för bortalaget, dock dröjde det bara fem minuter till innan kvitteringen kom. Matchen gick därefter till övertid och även straffar. Där var Tingsryd starkast.
Segern innebar lagets tredje raka och poäng i sju av dom senaste matcherna.

Bortaspelet är väl det som har varit upp och ner för nykomlingen. Sju spelade bortamatcher och hade det inte lossnat förrän dom tre senaste bortamatcherna som har slutat med segrar så hade Tingsryd inte varit seriens åttonde bästa bortalag. Laget är nu det tack vare tio inspelade poäng efter sju bortamatcher.
Med en roadtrip på fyra matcher har Tingsryd spelat två av dessa innan uppehållet. Det resulterade i två straffsegrar mot Leksand nu senast 2-1 och dessförinnan 3-2 mot Mora.

Tingsryd kommer till spel utan:
O. Holst
K. Ekman-Larsson

Kan Björklöven ta en andra raka seger eller fortsätter Tingsryds segertåg?
Att Tingsryd skall åka upp till Umeå med ett veckolångt uppehåll och med tre raka segrar i bagaget och ta poäng därifrån ser jag som en oerhört svår uppgift. Det på grund av att laget möter, just det Björklöven.
Ett Björklöven som inte har fått spelat att stämma under sina arton första omgångar kommer till spel oerhört fokuserade och laddade. Segern sist har fått in rätt känsla in truppen. Laget har mycket att bevisa och det framförallt för hemmapubliken. Nu kommer verkligen möjligheten att fortsätta på det spår laget gjorde mot Oskarshamn. Man krigade in sina två första mål och fick därefter utdelning på sina lägen. Väldigt välbehövligt att få göra en massa mål igen i en och samma match. Och dessutom bryta en åtta matchers lång förlustrad. 
Nu kommer formstarka Tingsryd på besök. Ett motstånd med tre raka segrar och tre raka segrar på bortaplan. Dock har bortaspelet inte varit Tingsryd’s styrka den här säsongen och skillnad mot Björklöven som i regel är svårslagna i hemmaborgen.
Ett revanschsuget hemmalag på en trolig uppgång mot ett kanske något överhypat Tingsryd som överraskar på fjärdeplatsen leder till en hemmaseger efter ett veckolångt uppehåll.
Mitt spel blir hemmaseger till 1,91 hos ComeOn