Idag tar Björklöven emot allsvenska Tingsryd upp i sin lada och med lite hjälp från de andra lagen så kan de också säkra den en plats i nästa säsongs hockeyallsvenska, men då krävs det tre poäng idag.

  • Match: Björklöven – Tingsryd
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1.70 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 16.00

Björklöven har i många år strävat att nå tillbaka till allsvenskan och nu har det kommit till det läget att man äntligen har chansen. Ett bättre läge än såhär kommer man förmodligen aldrig att få heller. Just nu leder man kvalserien på 15 poäng med 4 poängs försprång till Karlskrona som ligger trea på platsen som i deras fall ger en nedflyttning till hockeyettan. Det är tre matcher kvar och idag kan Löven med lite tur också säkra sin plats till hockeyallsvenskan, men då krävs tre poäng idag och det ska man ha mycket god chans till. Björklöven vann senast borta mot Huddinge med 2-1 och spelade kontrollerat hela matchen igenom. På hemmaplan är man otroligt starka och har endast förlorat en match på hela säsongen hemma i Umeå Arena. Nu i denna kvalserie har man vunnit samtliga tre matcher på hemmaplan och har målskillnaden 11-5. Under alla matcher denna kvalserie har man varit det klart bästa laget, och då skojar jag inte. Skulle man ha tagit full pott hittills så tror jag faktiskt ingen hade varit förvånad eller tyckt det varit orättvist med tanke på hur matcherna sett ut. Tingsryd är faktiskt ett av lagen som slagit Björklöven denna säsong och det gjorde man på hemmaplan med 1-0, trots att Löven var det klart bättre laget i denna match och det mest rättvisa kanske hade varit en seger för bortalaget. Björklöven är hockeyettans klart bästa lag och jag vidhåller att man är det bästa i denna kvalserie också. Laget saknar Karl-Johan Lundström och Alexander Eriksson, men man har såpass bred trupp att det inte ska spela någon större roll. Idag inkasserar man tre nya poäng och tar ett stort steg mot allsvenskan nästa säsong.

Tingsryd ligger på andraplats i denna serie och det är även en mycket viktig match för dessa herrar, men jag tror inte man kommer orka stå emot ett tokladdat Björklöven inför en riktig storpublik. Jämför man lag med Björklöven så tycker jag att Tingsryd ligger ett steg bakom Löven, trots att man kommer från en serie högre upp i systemet. Det är alltid svårt att jämföra spelare från bottenlag i allsvenskan med spelare från topplag i hockeyettan, men Björklövens lag känns mycket mer komplett. Det enda som jag tycker Tingsryd är bättre på är målvaktsposten, men i övrigt sätter jag Löven högre på alla punkter. Det har visat sig på spelet, Tingsryd har faktiskt bara vunnit skotten i 2 av 7 matcher denna kvalserie och det är alldeles för dåligt med tanke på att man faktiskt kommer från en högre division. I längden lär det inte hålla och mot ett defensivt starkt Björklöven kommer man få svårt att skapa sin chanser och dessutom måste man hålla koll på Lövens frejdiga offensiv. Det blir en tuff match för TAIF idag. Tingsryd saknar Henri Snäll, Tomas Larsson och Eric Persson.


Känslan är att om Björklöven bara gör vad dem normalt brukar göra så vinner de denna match mycket pågrund av hemmastyrkan och ett mer komplett lag. Därför spelar jag Björklöven att vinna efter ordinarie tid med 6 units till oddset 1.70 hos Ladbrokes. Ska vi säga 4-2 till Björklöven?

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden