Det är dags för toppmöte och nästan seriefinal i den norra allettan. Hemmalaget Björklöven tar emot Sundsvall och det är de två som förmodligen stå som slutsegrare av serien. Jag har spelat Björklöven som vinnare av allettan och de leder också serien med en match mindre spelad än sina motståndare.

  • Match: Björklöven – Sundsvall
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Björklöven -1.5
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/1, 17.0o

Björklöven är serieledare efter sina fyra spelade matcher med full pott i poäng och dessutom en helt fantastisk målskillnad på 24-2. I den första matchen krossade man Piteå borta med hela 1-9 och sedan dess har det bara rullat på. Man har den bästa offensiven i serien och den bästa backuppsättningen. Bredden är enorm i laget och det förvånar mig verkligen inte om det är det här året Björklöven faktiskt återigen är med och nosar på en plats till nästa års hockeyallsvenska. Det är dock många hinder på vägen, bland annat allettan, playoff och en eventuell kvalserie. Bland årets division ett lag så känns ändå Björklöven som det starkaste trots att man inte stött på något större motstånd ännu. Björklöven har bara tappat poäng  i 2 av 28 tävlingsmatcher denna säsong vilket säger en hel del om deras kapacitet. Tittar man på skottstatistiken i deras fyra första matcher nu i allettan så har de totalt 150-54. Nu är man också nästan helt skadefria. Den ende som saknas är William Quist. Jag ska inte hålla på och nämna massa spelare för då får man mer eller mindre välja och vraka bland hela laget. Man har fyra riktigt bra femmor med mycket rutin och tyngd.

Sundsvall är inte ett dåligt lag, men de har visat nu under starten att de haft lite problem. Man har plockat ihop 11 poäng på 5 matcher, men det var varit jämna matcher spelmässigt. Offensivt är man riktigt bra, nästan lika bra som Björklöven. Däremot så har man visat tendenser på en sämre defensiv än Löven. Spelmässigt har det inte sett lika bra ut nu i allettan som det gjort tidigare under säsongen. Man har inte varit så överlägsna som man brukar och det kanske är ett tecken på att B-serien var lite svagare än vad lagen från A är. Björklöven är bästa laget och sedan har Sundsvall fått stryk av Kiruna och Piteå hade man enorma problem med sist på hemmais, men avgjorde och vann i sudden. Just Piteå spelade Björklven ut och vann med 9-1. Sundsvall är inget dåligt lag på nått sätt, men borta mot seriegiganten kommer de att få det tufft.

Björklövens stabilitet och bredd över hela banan är bättre än vad Sundsvall är, därför känns det som att man inte släpper detta. Ett bättre lag på hemmaplan inför storpublik kan inte bli bättre. Oddset kan kännas något lågt, men ser ändå värde i det. Vi kommer inte få 1.82 på Björklöven hemma ofta och man vinner oftast med minst två mål. Ser ingen förändring idag. Medelinsats på Björklöven handikapp. Ni som inte gillar handikapp kan köra Björklöven rak till 1.50, känns bra som både singel och virke till en dubbel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden