Formstarka Björklöven ska ta sig an mindre formstarka Mora. Ett hemmalag som kommer till spel med två raka segrar och är på jakt på playoff-platserna. Medan motståndarna Mora har det tungt och närmar sig allt mer kvalspel, men har däremot vunnit dom två senaste mot just Björklöven. Vilket lag tar ett steg i rätt riktning efter ikväll?

  • MatchBjörklöven – Mora
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1,71 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 7/1, 19:00

Björklöven har börjat fått spelet att stämma och i början av det nya året har laget tagit maximala sex poäng. Laget besegrade i förra omgången bottenlaget Sundsvall med 3-2 på bortais och i omgången innan 4-2 över Timrå, också det på bortais. Med dessa två segrar har laget tagit sig en skjuts uppåt i tabellen och är på allvar med och krigar om platserna till playoff. Steget dit är numera inte så långt utan Björklöven står på femtio poäng efter trettiosex matcher, vilket innebär en nionde plats och har bara två poäng upp till åtta och sista playofflag Almtuna.

Det är framförallt i T3 Center som Björklöven har varit absolut starkast den här säsongen. Av sina femtio poäng har trettiotvå av dessa poäng kommit på hemmaplan. Det tack vare tio segrar och åtta förluster. Notera att Björklöven bara har gått poänglösa i fem av sina arton hemmamatcher. Det räcker för att vara seriens just nu sjunde bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch blev det en strafförlust mot serietvåan AIK. Det betyder att Björklöven nu tagit poäng i nio av sin tio senaste hemmamatcher, varav sju av dessa är segrar.

bjorkloven_200 V.S mora_200

Mora har däremot rasat som en fura neråt i tabellen. Trots en stark inledning har poängen uteblivit i en större utsträckning och trots att Mora lyckades vinna mot bottenkollegan Asplöven med 3-2 efter förlängning spelade laget bara ihop nio poäng under decembermånads tjugosju möjliga.
Det har lett till att gapet till ett negativt kval nästan är närmare än vad gapet till ett positivt kval är. Mora har fyrtiosju poäng efter trettiofem omgångar och har fem poäng upp till playoff och sex poäng ner till kvalplats.

På bortaplan har spelet varit uppochner. Laget har tagit tjugo poäng efter arton bortamatcher efter sju segrar och elva förluster. Det räcker för att vara Hockeyallsvenskans åttonde bästa bortalag.
Mora vann som sagt sin senaste bortamatch och bröt därmed en dyster trend på tre raka förluster på bortais.

Dags för det tredje mötet av fyra.
Mora har hittills besegrat Björklöven i lagens två tidigare möten. Först med 3-1 på bortaplan och i det senaste mötet vann laget på hemmaplan med 4-2. Detta efter att ha vänt ett tidigt 0-2 underläge.

Ett tämligen hemmastarkt Björklöven mot ett tämligen svagt bortalag.
Formerna på båda dessa lag talar sitt egna språk. Björklöven har fått igång spelet allt eftersom och inledningen av 2016 har varit strålande. Laget har tagit två segrar på bortais och det är något som inte hör till vanligheterna. Men det är framförallt Björklövens hemmaspel som är lagets styrka. Poäng i nio av dom tio senaste hemmamatcherna. Laget har dessutom vunnit sju av dessa tio matcher. Då har ändå seriens topplag Tingsryd åkt på plumpen två gånger och även lag som Vita Hästen, Oskarshamn och Almtuna har kammat noll. Att då få möta ett Mora i hemmaborgen där laget trivs som bäst passar ypperligt. Björklöven har fått det mesta att börja stämma medan unga Mora kommer ha det fortsatt tungt. Trots att Mora har besegrat Björklöven två gånger den här säsongen ska det inte bli en tredje gång. Mora som inte har spelat en match sedan 30 december åker till Umeå och möter ett av seriens bästa hemmalag som dessutom redan är varm i kläderna och har två raka segrar.
Det ska inte räcka till för bortalaget utan här ska Björklöven vinna och det ska bli seger om laget vill vara med och spela playoff framöver.
Mitt spel blir en hemmaseger till 1,71 hos ComeOn.