Båda dessa lag tog en varsin seger i premiäromgången, men inget utav lagen imponerade speciellt mycket. Björklöven var helt överlägsna i ettan medans Karlskrona hade det riktigt tungt i allsvenskan. Vilket lag är starkast egentligen?

  • Match: Björklöven – Karlskrona
  • Serie: Kvalserie Allsvenskan
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 14/3, 19.00

Björklöven har promenarat igenom hela ettan och egentligen kan man väl säga att det är dags för deras första riktiga motstånd. Man har mött ett par bra lag uppifrån norr under säsongen, men samtidigt har man varit numret för stora för sina motståndare i nästan alla matcher och det har mer eller mindre bara varit en transportsträcka. I premiären i kvalserien för två dagar sedan så slog man Piteå borta med 3-1. En match som enligt deras tränare var en helt okej genomförd match och man är nöjda med tre poäng. Han (Jens Öhman) tycker också att man trots att spelet inte sitter fullt ut, framförallt offensivt, så har man ändå bra koll på Piteå under hela matchen. Tittar man på Björklövens lag så är det stjärnor för ettan rakt igenom. Man var redan förra säsongen ett riktigt bra lag, men till denna säsong har man förstärkt laget kopiöst och framförallt har backsidan blivit mycket bätttre. Björklöven har alltså på hela säsongen, som har inkluderat 41 tävlingsmatcher än så länge, endast förlorat två matcher i full tid. Totalt tre matcher har man tappat poäng, resten är vinster. Målsättningen har hela säsongen varit att ta sig upp till allsvenskan igen och man har bättre chans än nånsin för det är svårt att få ihop ett så mycket bättre gäng i ettan än vad man har för tillfället. Hemma i Umeå är man starka och man ska äntligen få mäta sina krafter mot ett allsvenskt motstånd. Frågan är hur man står sig mot KHK, jag tror man klarar det galant. Framförallt på hemmaplan då Karlskrona är brutalt dåliga på bortaplan. Jon Palmebjörk är ett frågetecken fortfarande, annars samma lag som sist.

Karlskrona har kanske om man tittar på pappret ett mer komlett lag än Björklöven, men man måste också titta på hur de fungerar som lag också. Det kan vi ju ganska lätt göra genom att titta på tabellen i allsvenskan där man tillslut efter 52 omgångar var hela 19 poäng bakom Tingsryd som kom näst sist. Karlskrona är inget jättekasst lag bara för det, inte på hemmaplan iallafall. Hemma i Telenor Arena har man spelat okej hela säsongen, men det är på resande fot som det stora problemet har suttit. Totalt har man bara vunnit 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107. Det visar ganska tydligt att man har problem på bortaplan. Självklart sitter det i skallen på grabbarna och när man ska möta ett hemmastarkt Björklöven som säkerligen kommer ha runt 4500 fans på läktarna, så kommer de garanterat att få kämpa för sina poäng. Laget är väl kanske ett litet snäpp bättre på pappret än Björklövens, men samtidigt så fungerar man inte som lag, speciellt inte på bortaplan. I matchen mot Huddinge fick man kämpa för sina poäng och avgjorde inte förräns i tredje perioden i ett 5 mot 3 läge. Huddinge är enligt mig kvalseriens svagaste lag.

———————————————————————————————————————————-

Jag har svårt att tror på ett lag som bara vunnit två matcher på bortaplan under en hel säsong därför spelas Björklöven att vinna efter full tid till oddset 1.85 hos Unibet med en insats lite under medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden