En hockeytorsdag med massvis av hockeygodis. Full omgång i både SHL och i Hockeyallsvenskan. Men en match jag fastnar för är mötet mellan Björklöven – Karlskrona. Där ett hemmalag kommer till spel med fyra raka förluster och har släppt in fyra mål i samtliga förlust matcher. Medan motståndet Karlskrona ångar på och är det lag i serien som gör flest mål per skott och har sju segrar på sina åtta senaste matcher. En tuff uppgift väntar för hemmalaget.

  • Match: Björklöven – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,71 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 11/12, 19:00

Björklöven är återigen inne i en tung period och laget har nu fyra raka nederlag och på dessa matcher har inte försvarsspelet varit på topp. Med fyra insläppta mål i fyra matcher på raken är inget ett lag vill se hända men det är ett bevis att försvarsspelet inte fungerar. I den senaste matchen stod Björklöven upp bra mot Södertälje fram till att laget drog på sig en utvisning och efter det var det Södertälje’s match och vann med 4-0 på hemmaplan.
Björklöven står nu på trettionio på i Hockeyallsvenskan och ligger precis ovanför kvalstrecket efter trettioen omgångar spelade. Laget har endast ett poäng mer än nästjumbon Timrå och endast två poäng fler än jumbon Oskarshamn. Ett Björklöven som har seriens sämsta målskillnad, 59-82 gör att laget snittar sina matcher på 4,54 mål per match.
Hemma i T3 Center har det däremot gått något bättre för Björklöven och laget har tagit merparten av sina poäng på hemmaplan. Med tjugofyra inspelade poäng efter fjorton hemmamatcher är laget seriens elfte bästa hemmalag. Med en målskillnad på 28-25 är Björklöven både det lag som har gjort minst mål på hemmaplan och det lag som har släppt in minst mål. Det ger ett snitt på 3,78 mål per match.
Björklöven förlorade lagets senaste hemmamatch mot Mora med 1-4 och det var laget tredje förlust på sina fem senaste hemmamatcher.

Björklöven kommer till spel med en del backar frånvarande och senast ut i skadelistan är Rasmus Edström.

bjorkloven_200 V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter att ånga på och tidigare i veckan tog laget en ny seger. Då mot topplaget Mora med 4-2 på hemmaplan i en match där Karlskrona var det bättre laget och helt klart värda alla tre poäng. Segern innebar bara inte att laget klättrade upp på en andra plats i tabellen utan även den sjunde segern av åtta möjliga.
Nu har laget som sagt nått andra platsen i tabellen med sina femtiosju inspelade poäng efter trettioen spelade matcher och är just nu i SHL nästa säsong. Mycket tack vare lagets ofantlig skickliga offensiv. Karlskrona har gjort nittionio mål på dessa matcher vilket är bäst i serien och med en målskillnad på 99-76 snittas Karlskrona’s matcher 5,64 mål.
Borta spelet imponerar och från förra säsongen är det verkligen dag och natt som skillnad. Nu har laget spelat ihop nitton poäng efter femton bortamatcher och är seriens femte bästa bortalag. Karlskrona har även haft en grym offensiv på bortaplan där laget har gjort nästan hälften av sina må, det vill säga fyrtiosex och det är flest gjorda mål i serien på bortaplan tillsammans med Mora. Defensiven har inte varit lika stabil borta som hemma och med fyrtiofem insläppta mål är det fjärde flest i serien på bortaplan.
Karlskrona föll i sin senaste bortamatch mot Rögle med 4-3 och det var lagets tredje förlust på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att nio av Karlskrona’s tio senaste bortamatcher har slutat med minst fem mål eller fler.

Karlskrona kommer till spel utan dessa lirare, Russ Moyer, Emil Larsson och Mikael Kurki. Nyförvärvet från Djurgården Vyacheslav Trukhno är inte klar för spel ännu.

Säsongens tredje möte.
I dom två tidigare matcherna har lagen haft varsin hemmamatch. Det har resulterat i en seger vardera.
Den första matchen spelades i T3 Center och där vann Björklöven med 2-0.
Den andra matchen spelades i Telenor Arena och där vann Karlskrona med komfortabla 5-1.

Två lag som vill vinna.
Björklöven måste börja vinna för att laget ska kunna få lite säkrare mark till lagen som jagar nedanför. Medan Karlskrona kommer gå för seger för att behålla sin direktplats till SHL och fortsätta lagets grymma spel den senaste tiden. Därmed leds jag in på överspelet och kommer testa över 4,5 mål.
Det på grund av att Björklöven’s defensiv fungerar inte för stunden och med sexton insläppta mål på dom fyra senaste matcherna är ett gott facit för det. Samtidigt som laget har en del skadeproblem och fick en ny backskada i lagets senaste match. Men Karlskrona har inte seriens bästa defensiv på bortaplan och det är den här matchen som Björklöven verkligen kan studsa tillbaka om den utnyttjas.
Ett Karlskrona som ångar på ordentligt och både öser in mål samtidigt som laget släpper in en del också. Speciellt på bortaplan där laget har släppt in betydligt fler mål än på hemmaplan men går trots det starkt på bortais.
Med två lag som kommer kriga för poängen och två lag som har varsin seger mot varandra den här säsongen kommer det att behövas minst tre mål från ett av lagen för att få med sig alla tre poäng i den här matchen. Med ett Björklöven som måste börja spela lite desperat och verkligen behöver alla poäng laget kan få lär inte laget ägna sig åt försvarsspel om Karlskrona tar ledningen.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,71 hos ComeOn.