Omgång två i kvalserien till hockeyallsvenskan är här och i dagens match så tar Björklöven emot Kallinge hemma i Umeå. På pappret ska detta vara en lätt match för Löven och jag tror man vinner matchen, men gör man det med så många mål?

  • Match: Björklöven – Kallinge/Ronneby
  • Speltips: Kallinge/Ronneby +2.5
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15/3, 16.00

Björklöven var hockeyettans stora gigant förra säsongen. Till denna säsongen så trodde nog de flesta att de skulle slippa en kvalserie om man ser på pappret, men en hel del skador under säsongen har satt stopp för det tåget. Nu är man i kvalserien ändå och laget har såklart siktet på att stanna kvar, något man verkligen ska göra om man ser på truppen. Man förlorade första matchen med 4-3 efter straffar borta mot Troja och man gjorde det bra spelmässigt. Som sagt man kommer in till denna hemmapremiär med god insats i ryggen och ska bara vinna. Däremot så tror jag man kan få det ganska tufft ändå. Vinna lär man göra, men man har också all press på sig och alla förväntar sig att man ska vinna detta enkelt. I såna lägen är det inte alltid lätt att prestera och det kan lätt låsa sig. Man kom in till kvalserien med ett ganska sargat självförtroende och idag är man det lag som ska vara spelförande. Det kan bli en liten omställning och jag tycker det är tufft att reka Björklöven att de ska vinna med minst tre mål när det är en tight kvalserie. Jag tror det kan bli tight idag, men att Löven vinner tillslut.

stefan söder

Kallinge åkte på en dundersmäll hemma i premiären mot Tingsryd med hela 1-5. Det var inget resultat som speglade matchbilden utan det var jämnt rakt igenom där KRIF var det spelförande laget helt klart. Däremot så var Tingsryd återigen väldigt effektiva och vann också matchen på det. Idag är det helt andra förutsättningar. KRIF kommer absolut inte vara spelförande i denna match och det är kanske då man kan spela som bäst. Kallinge har ett riktigt tight försvarsspel och en kompakt box. Det är svårt att komma in framför mål och där måste man vara extra noga idag då förmodligen Björklöven kommer ha ett ganska kraftigt övertag av pucken. Kontringslägen kommer det finnas och där måste KRIF vara effektiva. Man har ett av hockeyettans mest skridskoskickliga lag och på den nivån är man minst lika bra som Björklöven. Håller sig KRIF tighta i boxen så tror jag inte detta kommer rinna iväg. Med lite tur kanske man tillochmed kan vinna? Nej, så bra är man inte, men att hålla Björklöven inom två mål ser jag absolut inte som en omöjlighet.


Björklöven kommer vara spelförande, men Kallinge är tighta bakåt och lär försöka spela så enkelt som möjligt idag. Gör man bara det så ska inte Löven kunna rinna ifrån. Hemmalaget lär vinna matchen, men mitt spel idag blir alltså Kallinge +2.5 till oddset 1.92. Spelet spelas med en insats strax över låg och ni finner det hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden