Dags för säsongens andra ”lövderby” när Björklöven får sig besök av Asplöven. Björklöven som bröt sin fina svit  på fyra raka matcher senast mot Karlskrona. Kan laget ställa om och ge Asplöven sin femte raka förlust?

  • Match: Björklöven – Asplöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Asplöven
  • Odds: 2,20@ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 1/11, 16:00

Björklöven hade en fin segersvit på fyra raka matcher innan laget begav sig ner till Karlskrona i förra omgången. Efter en jämn första period och ställningen 1-1 så sprack allt för Björklöven i den andra perioden. Karlskrona gick snabbt fram till en 4-1 ledning och kunde sedan sätta slutresultatet i den sista perioden till 5-1-

Med den fina segersviten laget hade så har Björklöven nu spelat till sig 26 poäng efter 19 omgångar och vi finner laget på en tionde plats i tabellen. Endast tre poäng bakom sista laget som har playoff platsen men bara tre poäng ner till kvalstrecket.

På hemmaplan så har Björklöven varit svårslagna. Med sex segrar, varav en efter övertid/straffar och tre förluster och 17 inspelade poäng så är Björklöven Hockeyallsvenskans sjunde bästa hemmalag.
Björklöven’s senaste hemmamatch var mot Södertälje och där vann laget med 3-1. Björklöven har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och endast två förluster.

bjorkloven_200 V.S Asplöven

Asplöven går det däremot mer och mer tungt för. Efter att ha varit serieledare i någon omgång så studsar det lite stolpe ut för laget för stunden. Nu senast föll laget mot Södertälje med 3-1 på bortaplan. Det skall sägas att Asplöven var absolut värda poäng och att SSK-keepern gjorde en fenomenal insats. Förlusten var Asplöven’s fjärde raka.

Med den nuvarande formsvackan så sjunker Asplöven fort i tabellen. Med 29 poäng efter 19 matcher så hittar vi laget nu först på en sjunde plats i tabellen. Med endast tre poäng ner till motståndarna Björklöven men laget har ändå bara fem poäng upp till direktplatsen till SHL.

Asplöven har varit bättre på bortais den här säsongen än vad laget var förra året. Med tio spelade bortamatcher har laget en statistik på fyra segrar och sex förluster och tolv inspelade poäng. Det gör Asplöven till seriens åttonde bästa bortalag.
Asplöven har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att laget nu har två raka nederlag på bortaplan.

Ett möte hittills den här säsongen.
Den matchen spelades i Haparanda med Asplöven som hemmalag. Efter att Björklöven gick fram till en 2-0 ledning under den sista perioden vaknade Asplöven och kunde tack vare två powerplay mål kvittera och kunde ta matchen till förlängning. Där fick däremot Björklöven sista ordet och satte 3-2, i just powerplay.
Lagen har möts två gånger i Umeå sedan Björklöven gick upp till Hockeyallsvenskan. Båda dessa matcher har resulterat i 2-3 segrar för Asplöven.

Asplöven måste börja vinna för att inte blir inblandad i striden runt kvalstrecket.
Björklöven har en stabil form men förlusten senast var ett bevis på att laget är något svajigt och kan i vissa stunder under matcherna helt fallera ur hur laget ska spela. Medan Asplöven med fyra raka förluster spelade bra i sin förra match mot Södertälje. En match där Asplöven helt klart var värda poäng.
Nu åker Asplöven vidare till Umeå och möter Björklöven. Ett Björklöven som i regel inte trivs jättebra mot Asplöven och framförallt inte på hemmaplan. Förlust i båda hemmamatcherna förra säsongen.
Björklöven kommer in som favoriter i denna match efter lagets fina spel den senaste tiden. Men nu är det ett derby och Asplöven kommer verkligen sälja sig dyrt och en match som på förhand känns ganska oviss och Björklöven som verkligen inte imponerande i förra omgången. Nu mot ett Asplöven som trivs nästan lika bra på bortaplan som på hemmaplan, och som trivs bra mot Björklöven så ser jag att Asplöven har goda möjligheter att äntligen få bryta sin negativa trend och få ta sin första seger. Femte gången gillt!
Mitt spel blir Asplöven som segrare inklusive övertid och straffar till 2,20 hos bet365.