Efter en veckas uppehåll startar Hockeyallsvenskan om igen under tisdagen. Där ska det spelas tre matcher och lagen har nu bara sju matcher kvar innan grundserien är färdigspelad. Två lag som siktar mot playoff-spel är Björklöven – Asplöven. Lagen ligger sjua respektive nia i tabellen. Båda lagen kommer till spel med fin form och det kommer bli en kamp i det sista ”löv”derbyt.

  • Match: Björklöven – Asplöven 
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Björklöven över 2,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 10/2, 19.00

Björklöven avslutade i storartad stil innan ett veckolångt uppehåll. Laget hann besegra formstarka Karlskrona på bortaplan i den sista matchen och bröt deras segersvit på åtta raka matcher. Inte nog med det så är Björklöven nu uppe i fyra raka segrar och poäng i sju raka matcher.

Den strålande poängskörden under januaris slutdel har lett till att Björklöven har lagt sig i striden på allvar om att gå till playoff. Laget står just nu på sextioåtta poäng efter fyrtiofem omgångar och ligger på en sjunde plats. Det är fem poäng upp till sexan Mora och sex poäng ner till Asplöven som ligger precis utanför playoff-platserna.
En stor orsak till Björklöven’s framgång på slutet är att målskyttet har kommit igång. Laget har nu efter alla matcher totalt gjort hundratolv mål. Det ger ett snitt på 2,48 mål per match.

I T3 Center har Björklöven varit starka. Man har tagit mestadels av sina poäng på hemmaplan och har gjort  ungefär hälften av sina mål där. En målskörd på femtiofem mål ger ett snitt på 2,5 mål per match. Däremot är det sämst i antal gjorda mål av ett hemmalag i serien.
Annars har Björklöven spelat till sig fyrtioen poäng på hemmaplan efter tjugotvå omgångar. Det gör laget till seriens sjätte bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen besegrades Södertälje med 3-0 och det innebar lagets fjärde raka hemmaseger. Noterbart är att Björklöven har gjort minst tre mål i samtliga matcher.

bjorkloven_200V.S Asplöven

Asplöven ville inte vara alltför mycket sämre än sina motståndare när det närmade sig uppehåll. Laget vände starkt mot Södertälje i den sista matchen innan ledigheten och vann med 4-3 efter straffar. Detta efter att ha hämtat ikapp ett 1-3 underläge. Segern var också Asplöven’s tredje raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher.

Asplöven befinner sig nu fasligt nära en playoff-plats. Laget har efter fyrtiofem omgångar tagit sextiotvå poäng och befinner sig på en nionde plats. Asplöven är nu bara två poäng bakom åttan och det sista playoff-laget Vita Hästen.
Asplöven har dock haft en svängdörr under säsongen i förvars och målvaktsspelet. Med hundratrettiofyra insläppta mål är det andra flest i hela serien. Det ger ett snitt på 2,97 mål per match.

På bortaplan har Asplöven vaknat till på slutet. Laget vann som sagt sin senaste bortamatch och är nu uppe i tre raka segrar och har fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Asplöven har totalt spelat till sig tjugofem poäng efter tjugotvå bortamatcher. Det gör Asplöven till seriens tionde bästa bortalag.
Med sextioåtta insläppta mål är det sjätte flest i serien och ett snitt på 3,09 mål per match.
Noterbart är att Asplöven har släppt in minst tre mål i tre av sina fem senaste bortamatcher.

Det är det sista ”löv”derbyt för den här grundserien.
Hittills har det spelats tre matcher mellan lagen och två av dom matcherna har spelats i Haparanda. Där har Björklöven två segrar, båda efter förlängning, 2-3 och 4-5.
En match har spelats i Umeå. Där vann Asplöven med 2-1 efter straffar. Vi kan alltså konstatera att lagens samtliga möten den här säsongen har slutat med ett kryss under fulltid och att bortalaget har gått segrande ur matcherna.

Sju omgångar kvar att spela om och poängen är ofantligt viktiga.
Det gäller för båda lagen. Björklöven ligger på playoff men behöver klättra ytterligare någon/några placeringar för att ha ett bra utgångsläge i nästa steg. Medan Asplöven måste vinna för att ta sig in på playoff-plats och vid en seger i den här matchen kommer man att hamna där, i alla fall tillfälligt. Men mitt fokus hamnar på Björklöven’s offensiv.
Ett hemmalag som har trummat igång på allvar och har sex segrar på lagets sju senaste matcher och poäng i samtliga. Inte nog med det så har anfallsspelet sett bättre och bättre ut och laget vågar mycket mer i det offensiva. Björklöven har gjort minst tre mål i sju raka matcher. Björklöven är även ett starkt hemmalag och där har laget fått igång målproduktionen.
Asplöven då? Laget har också en godkänd form med tre raka segrar. Men laget jagar playoff och försvars och målvaktsspelet finns det mer av att önska. Laget släpper in nästan tre mål i snitt per match och på bortaplan snittar man över tre mål per match. Laget har dessutom släppt in minst tre mål i tre av sina fem senaste bortamatcher och släpper in näst flest mål i hela Hockeyallsvenskan.
Med ett Björklöven som har två segrar mot Asplöven av tre möjliga den här säsongen och kommer med ett starkt psykiskt övertag sen lagens förra match då man vände underläge 4-1 till 5-4 efter övertid på bortaplan.
Björklöven är ett lag på uppgång och kan laget ta med sig det fina spelet man visade upp innan uppehållet ska laget klara av att lösa mållinan i den här matchen.
Mitt spel blir därmed Björklöven över 2,5 mål till 1,83 hos Unibet.