Bologna vek ner sig senast men vi tar nya tag idag med en match från Premier League.

  • Match: Birmingham – Newcastle
  • Tips: Birmingham 0 (Asian HCP)
  • Odds: 1,85 @ Pinnacle
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 15/2 20.45

Analys:

Birmingham tog en knapp men viktig seger senast mot Stoke, 1-0 efter ett sent mål av Zigic. Formen går inte att klaga på och laget har 4-1-0 på de fem senaste matcherna, vilket är riktigt bra. Dessutom är Birmingham väldigt svåra att slå på hemmaplan där laget bara förlorat två matcher hittills. Det är faktiskt bara Arsenal som slagit Birmingham på deras hemmaplan sedan den 2 oktober 2010. Dock kryssar laget ofta hemma men jag tycker att dom har väldigt goda chanser till vinst här idag. Truppen är ganska bred och laget skall definitivt ligga högre upp i tabellen än vad dom gör i nuläget. Ett kryss ligger nära till hands i den här matchen men skall något lag avgå med seger här, så bör det bli hemmalaget.

Newcastle befinner sig i en lite annorlunda situation nu då laget sålde Andy Carroll till Liverpool i Januari. Formen är svag och de har 0-4-1 på de fem senaste matcherna, mycket oavgjort alltså. Det mest uppseendeväckande som hänt på slutet var nog när dom hämtade upp 0-4 till 4-4 hemma mot Arsenal. Bortsett från den matchen har laget inte gjort mer än 2 mål på de 4 senaste matcherna, vilket inte imponerar. Dessutom har Newcastle haft en del skador på slutet, bl.a. på Ireland, Ameobi och Ben Arfa m.fl. Senast klarade laget 0-0 borta mot Blackburn, här tror jag att dom får det desto svårare.

Det kommer att bli en tajt match men Birmingham har hemmaplan och formen i ryggen. Dessutom behöver dom lite fler poäng för att hamna på säkrare mark i tabellen. Insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef