Lee Clark har det tufft i Birmingham, inte en enda hemmavinst på nästan fyra månader har satt en stor press på laget som är ur gängorna. Helt fel läge att möta ett Leicester i storform som är på jakt efter nya poäng för att dryga ut ledningen till QPR.

Match: Birmingham – Leicester
Spel: Leicester
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 28/1 20:45

Birmingham har inte lyckats med att vinna hemma sedan i oktober och man ramlar allt närmare strecket i tabellen efter en lång period av dåliga resultat. I senaste matchen förlorade man dessutom hemma mot bottenlaget Yeovil med 0-2, 2-6-5 totalt hemma denna säsong med 15/14 i mål. Tränaren Lee Clark måste verkligen hitta på något snart om dom ska lyckas vända denna negativa trend innan det är försent. 1-2-2 på dom fem senaste och idag möter man dessutom ett mycket starkt motstånd. Man saknar idag försvararen Paul Robinson vilket får ses som ett avbräck då han är avstängd i två matcher, Kyle Bartley ersätter. Tom Adeyemi startar för första gången på en månad efter ryggproblem. Peter Lovenkrands som gjorde comeback i senaste matchen är åter aktuell för spel.

leeclarkbirm

Leicester vann som dom förväntades göra i senaste matchen, man vann hemma mot Middlesbrough med 2-0. Laget har nu totalt 7 raka segrar och vid vinst i denna match blir det nytt klubbrekord med 8 raka vinster i ligan. I och med vinsten i senaste matchen drygade man ut ledningen i toppen till åtta poäng före QPR som jagar närmast bakom. Leicester är självklart ute efter att ytterligare dryga ut för att helst få det till ett ointagligt försprång. Man har spelat riktigt bra även borta denna säsong även om det inte varit lika bra som på hemmaplan. 8-1-4 borta denna säsong med 20/14 i mål och vid vinst här är det tredje raka bortavinsten. Leicester åkte på ett avbräck i senaste matchen när Liam Moore skadade revbenet, han beräknas bli borta i tre veckor vilket är ett klart avbräck för försvaret.

Sett till tidigare möten har Leicester ett litet övertag och sett till dagsform är det ett jätte övertag man har psykiskt och fysiskt. Leicester har siktet inställt på tre nya poäng i jakten på uppflyttning och trots ett försprång på åtta poäng kommer man knappast slappna av. För dagen känns det också som att det mesta logiska är att man avgår från denna match med full pott. Med tanke på hur Birminghams hemmaspel sett ut och den negativa spiral man befinner sig i är nog Leicester helt fel lag att möta för att bryta den negativa spiralen. Tvåan spelas till bjudet odds.