Nykomlingen Brighton reser till Birmingham för att ta sig an det före detta Premier League-laget Birmingham. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

  • Match: Birmingham – Brighton
  • Tips: 1 (1×2)
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 29/10

Analys:

Birmingham har inlett säsongen godkänt och ligger på 8:e plats för tillfället. Laget har verkligen fått upp ångan nu på slutet och har 6 raka vinster och 4-1-0 på de fem senaste ligamatcherna. Laget ser stabilt ut och har inte heller släppt in något mål på 3 matcher i ligan. Dessutom har Birmingham ett ruskigt starkt hemmafacit med bara 1 insläppt mål på 5 matcher och ingen förlust alls. Birmingham är dessutom med i Europa League, vilket inte hör till vanligheterna för lag i The Championship. Truppen ser stark ut och håller lagets fina form i sig så skulle jag bli väldigt förvånad om inte laget befinner sig i toppen av tabellen vid säsongens slut. Med spelare som Carr, Ridgewell, Fahey, Beausejour, King och Zigic i laget så bör dom ta en säker vinst på hemmaplan mot Brighton.

Brighton har inte på något sätt gjort bort sig i ligan än så länge trots att laget är nykomlingar. Laget hittar vi i mitten av tabellen men formen har sviktat ordentligt på slutet. Formen är 0-2-3 på de fem senaste matcherna och lagets formkurva pekar alltså nedåt. Brighton gick upp i The Championship från League One i år samtidigt som Birmingham ramlade ur Premier League. Det skiljde alltså 2 divisioner mellan lagen förra året och även om hemmalaget tappat några spelare så är Brighton inte i närheten av Birminghams klass. Det skall vara klasskillnad mellan dessa lag och det är lite överraskande att oddset är såpass högt på hemmalaget här. Brighton har duktiga spelare som t.ex. Hoskins, Lua Lua och Calderon men dom har bara lyckats göra 1 mål framåt på 3 matcher, det är inte godkänt.

Oddset är väldigt bra och spelas med medelinsats. Birmingham skall vara minst ett par klasser bättre här och har formen i zenit.

Lycka till!

//Josef