En match i primera division denna fredag och den går på San Mamés mellan Athletic Bilbao och Rayo Vallecano. Två lag med helt olika formkurvor och jag förstår verkligen inte hur man satt oddsen i den här matchen.

  • Match: Bilbao – Vallecano
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Athletic Bilbao har som jag nämnt flera gånger tidigare haft en riktigt turbulent säsong hittills med spelarflykt och spelartjafs på lagets stjärnor. Detta är något som påverkat spelet väldigt mycket och det är ingen överraskning för mig att man ligger på en blek 14:e plats i ligan. Formen är även den blek och man kommer in till den här matchen med två raka förluster i ryggsäcken. Först fick man stryk på hemmagräs mot Zaragoza med 0-2 och nu senast blev det torsk på bortagräs mot Levante med 3-1. Och just försvarsspelet är något som verkligen har varit bedrövligt för Bilbao, faktum är att endast Deportivo släppt in fler mål i ligan. Man hattar runt med alla möjliga spelare på mittbacken för att försöka hitta rätt men det funkar verkligen inte. Amorebieta är helt oduglig och började därför på bänken mot Levante senast till förmån för ynglingen Laporte. Men Laporte hade inte heller han någon större lycka och blev utvisad efter 43 minuter spelade, så förmodligen har vi Amorebieta tillbaka i mitten här.

Laporte som sagt avstängd, i övrigt inga nya avbräck.

Rayo Vallecano har till skillnad från Bilbao imponerat stort på mig denna säsong, en 7:e plats just nu och med bara tre poäng upp till 4:e placerade Malaga. Man är framför lag som Sevilla och Valencia och det är nog inget man hade förväntat sig i det här skedet av säsongen. Men man spelar en positiv fotboll och senaste insatsen hemma mot Getafe är absolut det bästa jag sett Rayo presterat i år. Nu är inte Getafe det blodigaste av alla motstånd men man körde verkligen över dom och siffrorna 3-1 kunde vara dubbelt så stora. Man kommer till San Mamés med tre raka segrar i ryggen och en målskillnad på 7-1 på dessa matcher, så formen är väldigt god! Senaste bortamatchen plockade man ner Valencia på Mestalla med 1-0 och då borde man även kunna plocka ner Bilbao.

Vänsterback Nacho ur spel efter en skada han ådrog sig mot Getafe, i övrigt inga avbräck i truppen jämfört med senast.


Med tanke på hur dessa lag spelat på slutet så är jag väldigt förvånad över att man får ett sånt bra odds på Rayo. Visst brukar det vara väldigt tufft på San Mamés men Bilbao är inte det laget man varit de senaste åren och man har heller inte gått särskilt starkt på hemmagräset i år. Förra säsongen tog Rayo en välförtjänt pinne här då man fick 1-1 och här har man en jättechans till ytterligare poäng.

Spelar även 1/10 units på raka tvåan som står i fina 4,00 hos expekt.

/e@sy