Levante satt tidigare idag och jag spinner vidare på den spanska fotbollen då det finns en hel del fina spel där idag. Vi tar oss till San Mames där hemmalaget Bilbao tar emot Valencia. En extremt tung skada stör i ena laget här, så detta spel är givet till ett bra odds!

  • Match: Bilbao – Valencia
  • Spel: Valencia
  • Odds: 3.40 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18:00

Bilbao har varit ordentligt i farten på slutet med både spel i EL och ligan. Man slog som bekant ut Manchester United i EL efter två väldigt bra genomförda matcher. Nu känner jag direkt att Bilbao har en alltför tunn trupp för att klara det här matchandet, och direkt när man vilar några nyckelspelare så brukar laget sjunka ihop. Nu saknar man Fernando Llorente idag som har en höft som krånglar, han klev av i halvtid mot United senast, och innan dess gjorde han även ett mål. Hans betydelse för laget är verkligen enorm och allt anfallsspel bygger i princip på Llorente. Bielsa valde att vila honom från start i bortamatchen mot Osasuna, då såg det verkligen bedrövligt ut och man gick till vila med 2-0 i baken. Efter paus kom han in och helt plötsligt hade man ett anfallsspel igen, nu räckte det dock inte då matchen slutade 2-1 efter en reducering från just Llorente.

Saknas idag gör även Llorentes normala ersättare Toquero, så det ser tunt ut på anfallssidan, man får även klara sig utan mittbacken Amorebieta.

Llorente - tungt avbräck för Bilbao

Valencia har precis som Bilbao varit ut i EL och matchats ganska hårt på slutet, men det är stora skillnader om man jämför trupperna. Valencia har en riktigt bred trupp med spelare som Piatti, Aduriz och Hernandez som vanligtvis sitter och nöter en hel del bänk. Det är alla tre spelare som förmodligen skulle gå in i en startelva hos Bilbao. Enda orosmomentet är att försvarsspelet sett lite knackigt ut på slutet, men utan Llorente på topp så tycker jag man borde fixa detta.

Skadeläget ser bra ut hos Valencia och man får tillbaka mittback Victor sen senaste matchen. Enda avbräcket är att Tino Costa är avstängd efter ett rött kort senast.


Ett Bilbao utan Fernando Llorente är som bäst ett mittenlag i Primera Division, och det är främst på hans frånvaro som jag bygger det här spelet. Jag har följt Bilbao ganska frekvent under säsongen och de gånger man saknat Llorente har det verkligen sett bedrövligt ut anfallsmässigt. Alternativt kan man spela draw not bet på Valencia eller möjligen x2, men jag testar raka tvåan här då jag tycker Valencia har goda chanser till tre poäng!

/e@sy