Returmöte i den spanska cupen och Bilbao har 2-1 att gå på från första mötet. Hemma på San Mames ska man givetvis köra över Mirandes som till vardags spelar i spanska tredjeligan, och jag räknar kallt med att man gör 2-3 mål här. Blir ett målskyttespel på en mycket formstark spelare som borde äga ”boxen” ikväll.

  • Match: Bilbao – Mirandes
  • Spel: Fernando Llorente gör mål
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 22:00

Bilbao har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig till final i den spanska cupen, efter att ha besegrat Mirandes med 2-1 på bortagräs för en vecka sedan. Man gjorde ingen höjdarmatch där men hade trots detta ganska bra koll på grejerna. Hemma på San Mames kommer det bli en helt annan matchbild, Mirandes kommer få det svårt att ta sig över mittlinjen tror jag. Som jag skrivit tidigare så är Bilbao historiskt sett ett riktigt bra cuplag och endast Barcelona har fler titlar i den spanska cupen. Tränare Bielsa har tagit ut starkast möjliga lag till detta möte och vill nog inte se någon skräll här, den här matchen ska bara vinnas!

Nu till Llorente som visat en sinnesjuk form på slutet, fortsätter han på den inslagna vägen kan han räkna med att få spela EM senare i år. Han fick ta ett litet uppehåll pga en skada för någon månad sedan, och efter detta har han öst in mål. I 6 av sina 7 senaste matcher har han gjort mål, sammanlagt kan vi räkna in 9 mål på dessa matcher, vilket är riktigt imponerande!

Han är en riktigt stark spelare inne i ”boxen”, både på skallen och med fötterna. Han besitter en riktigt bra teknik för att vara så pass stor som han är, han liknar faktiskt vår egna Zlatan skulle jag vilja påstå. Hur som helst så gjorde han båda målen senast det begav sig mot Mirandes, och han har stora chanser att upprepa detta idag.

Mirandes ligger i toppen av spanska tredjeligan och det verkar som tränaren inte ens vill gå vidare i cupen om man lyssnar på en del uttalanden. Mycket handlar om att största fokus ligger på ligaspelet och allt annat är en bonus. Bilbao har endast en spelare att se upp med i Mirandes, och det är giftiga kantspingaren Pablo Infante. Han står verkligen för allting i själva spelet och det är ett mysterium att denna kille spelar så långt ner i seriesystemet.

Testar även 1,5/10 units på att Llorente gör två mål eller fler, 4.00 i odds hos Unibet.

Även Muniain testas som målskytt med 1/10 units, 3.20 hos Unibet.

Som vanligt insatsen tillbaka om spelaren inte skulle starta matchen.

/e@sy