Ruskigt intressant match på San Mamés ikväll där Athletic Bilbao tar emot Malaga. Som vanligt kommer det bli full art när Bilbao spelar hemma och jag tror vi får se många mål ikväll!

  • Match: Bilbao – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:50

Bilbao har sett lite svängigt ut i inledningen på säsongen och man har varit inblandade i ett par riktiga målfyrverkerier. Öppningsmatchen mot Betis (3-5) och nu senast mot Espanyol (3-3) vittnar om att inte allt står rätt till i försvarsspelet hos baskerna. Man blev som bekant av med Javi Martinez till Bayern och han verkar lämnat ett tomrum efter sig som man inte lyckats fylla. Hemma på San Mamés kommer man som vanligt gå framåt som aldrig förr med ett massivt publiktryck i ryggen, vilket kommer öppna upp för Malaga och kontringsskickliga spelare som Joaquin. Hemmalaget saknar Inigo Perez men i övrigt så har man samtliga spelare tillgängliga. Fernando Llorente börjar konstigt nog på bänken idag.

Startelva Bilbao:

Raúl Fernández – Iraola, Gurpegi, Ekiza, Castillo – De Marcos, Iturraspe, Muniain – Susaeta, Aduriz, Ismael López.

Joaquin i Malaga.

Malaga har gjort det ruskigt bra hittills denna säsong och presterat långt över vad jag hade förväntat mig. Man har fem vinster och två kryss på sina sju tävlingsmatcher denna säsong och har släppt in ynka två (!) mål på dessa matcher. Försvarsspelet har sett riktigt stabilt ut och mittlåset med Demichelis och Weligton har inte gjort många missar än så länge. Men nu har man en av de tuffaste bortamatcherna framför sig och jag tror inte alls på att man håller nollan idag. Kommer dessutom Llorente in i matchen så får försvaret jobba rejält för att hålla borta anfallsstjärnan från att näta. Bortalaget får klara sig utan Sanchez och Buonanotte.

Startelva Malaga:

Willy Caballero – Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal – Joaquín, Toulalan, Camacho, Eliseu – Isco – Saviola.


Kan bli en riktigt galen match detta som vanligt på San Mamés. Hemmalaget kommer gå framåt och Malaga har spelare som kan straffa Bilbao ordentligt på kontringar. Tycker det känns som denna kommer gå över linan 2,5 mål!

/e@sy