Bilbao är starka hemma på San Mames med den fanatiska publiken i ryggen, det är verkligen inte ofta man viker ner sig här! Men till den här matchen störs man av en tung avstängning samt så har man matchats hårt på slutet. Känner lite skrällvarning här. Läs mer!

  • Match: Bilbao – Malaga
  • Spel: Malaga
  • Odds: 4.20 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16:00

Bilbao har matchats hårt på slutet och det verkar börja ta ut sin rätt nu, förutom ligan så har man även haft spanska cupen och EL att tänka på. För att orka med detta gäller det att man har en riktigt bred trupp så man har möjlighet att rotera mycket, något som Bilbao inte har i mina ögon. Tränare Bielsa verkar vara av samma åsikt då han ofta kör med samma manskap match efter match. Spelare som Llorente och Muniain har fått slita väldigt hårt på slutet, något som borde sätta sina spår snart. Senast mötte man Betis på bortagräs och fick till slut stryk med 2-1, efter att ha spelat med en man mindre sista halvtimmen. Men även innan utvisningen tycker jag att Bilbao såg trötta ut och slutresultatet var rättvist sett till matchbilden. Man var även ut i EL i förra veckan och ställdes mot Lokomotiv Moskva, en match man förlorade med 2-1 i sträng kyla. Även där körde Bielsa med i stort sett samma gamla startelva som han alltid kör.

Till helgens match kan vi stryka fältherren i backlinjen, Javi Martinez, då denna är avstängd efter ett rött kort senast. San Jose går in och tar hans plats, något som inte är till fördel för Bilbao då han inte alls håller samma klass som Martinez.

Malaga har enbart ligan att tänka på då man redan åkt ur den spanska cupen. Man ligger just nu på en sjundeplats i tabellen och har siktet inställt på en europaplats, något man borde fixa med det spelarmaterialet man besitter. Senast var man ut mot Mallorca på hemmagräs och vann till slut med komfortabla 3-1. Efter en mindra bra första halva så växlade Malaga upp och dominerade stundtals andra halvlek, segern var riktigt rättvis. Tyvärr har man ju inte visat upp samma spel på bortagräs i år med endast två segrar på elva försök, och San Mames är inte det lättaste bortagräset att ta poäng på, men här tycker jag man har riktigt bra chans på förhand.

Demichelis fick tydligen två matchers avstängning och är alltså borta även här, saknas gör även Jesus Gamez.. I övrigt ser truppen bra ut och man har mycket viktiga Joaquin tillbaka i spel efter ett långt skadeuppehåll. Tillbaka i spel är även Camacho och portugisen Duda.

———————————————————————-

Med Bilbaos avstängning och hårda matchande i baktanke så tycker jag Malaga ska ha goda chanser här. Det är givetvis ingen lätt bortamatch inför den fanatiska hemmapubliken, men till 4.20 som bet365 erbjuder så spelar jag alla dagar i veckan. Spelbart ner till runt 3 ggr degen tycker jag, medelinsats är det som gäller.

/e@sy