Europa League idag och Lyon kommer på besök till San Mames för att ta sig an Athletic Bilbao. Vinst är vad som krävs för att hemmalaget ska ha chans på avancemang och jag har hittat ett perfekt spel för detta. Häng på!

  • Match: Bilbao – Lyon
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,71 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao har ingen vacker säsong hittills och ligger pyrt till i både ligan och i Europa League. Man ligger sist i EL och här krävs en vinst om man ska ha någon som helst chans på avancemang. Detta kommer innebära full fart framåt ikväll vilket öppnar upp för en målfest i den här matchen. Framåt har Bilbao en hel del spelare med kvalité som kan skapa chanser på de flesta motstånden, men bakåt ser det verkligen bedrövligt ut. Mittbackslås ikväll blir förmodligen Gurpegi och Amorebieta som är två säkerhetsrisker utan dess like. Förlusten av Javi Martinez har slagit riktigt hårt man kan inte alls känna igen det försvarsspel man hade förra året.

Hemmalaget får tillbaka Ander Herrera här och får klara sig utan Inigo Perez och Ekiza.

Lyon är så gott som klara för avancemang efter full pott i de tre matcherna man spelat, ett oavgjort resultat här skulle räcka. Bilbao kommer som sagt trycka på framåt för allt vad tyglarna håller och Lyon har ett par offensiva spelare i Gomis och Lisandro som kan utnyttja detta. Kikar vi på de matcher Lyon spelat i Europa League så har man gått över linan 2,5 mål i samtliga matcher, något som jag inte tror ändras ikväll. Man kommer även ifrån ett målkalas i ligan där man slog tillbaka Bastia med hela 5-2.

Bortalaget får klara sig utan Dabo, Briand, Bastos och Mvuemba.


Det här spelet känns klockrent nu när Bilbao måste trycka på framåt för en vinst. Det kommer bli ett väldigt öppet spel och Lyon kommer nog få en hel del kontringar i matchen.

Testar även över 3,5 mål i matchen till 2,75 hos expekt - 2/10 units.

/e@sy