Athletic Bilbao törstar efter en seger efter två nederlag mot Valencia och Lyon. För dagens motstånd står Getafe som kommer på besök till San Mames. Skippar 1×2 här och går istället för ett annat spel. Häng på!

  • Match: Bilbao – Getafe
  • Spel: Bilbao över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:50

Bilbao törstar som sagt efter en seger nu efter två snöpliga förluster på en vecka nu. Man spelade riktigt bra mot Valencia på Mestalla och hade faktiskt ledningen med endast fem minuter kvar att spela, men Valencia var ofina nog att både kvittera och pilla in en segerboll innan slutsignalen ljöd. Sedan var man ut mot Lyon i Europa League i veckan där man åkte på ännu ett sent baklängesmål som innebar förlust. Men jag har sagt det förut och säger det igen, Bilbao kommer ta sina poäng hemma på San Mames i år! Här är man otroligt starka och kommer inte vika ner sig för fem öre inför den fanatiska publiken. Något som även är positivt för det här spelet är att Fernando Llorente fick hela 30 min mot Lyon i veckan där han även han med att assistera till Bilbaos mål. Kanske Bielsa svalt sin stolthet nu och låter han få fler minuter än tidigare i ligan. Men annars så har man en stekhet Aduriz på topp så jag tycker det är goda utsikter för det här spelet oavsett.

I Bilbao saknas Ander Herrera på grund av en avstängning, i övrigt mönstrar man ett starkt lag.

Får Llorente några minuter idag?

Getafe är inget lag som imponerat på mig och man har faktiskt haft riktigt flyt att man tagit två segrar på de tre senaste matcherna. Vid båda segrarna har nämligen motståndarlaget åkt på ett rött kort redan efter 10 minuter spelade och efter detta har inte Getafe imponerat alls i spelet. Man har det väldigt tunt framåt i planen och forwardsuppsättningen man har skrämmer nog inte många lag i den här serien. Även bakåt tycker jag det ser svagt ut trots att man inte direkt har kastat in bollar i den egna buren hittills i år. Man kommer ifrån en förlust på hemmagräs mot Levante (0-1) där man faktiskt skapade en hel del framåt, men man är som sagt för dåliga i avsluten.

Bortalaget får klara sig utan Albert Lopo, Pablo Sarabia, Borja Fernandez, Hugo Fraile, Michel och anfallaren Dani Guiza.


Det finns inte på kartan att Bilbao viker ner sig här och man måste nu ha en seger för att börja klättra i tabellen. Jag tror man kommer ösa på från start här och göra minst två baljor på ett ganska svagt Getafe.

/e@sy