Returmöte i cupen där vi har med oss 0-0 från första mötet. Athletic Bilbao som haft en knackig säsong gör nog bäst i att fixa den här nöten för att inte göra hemmafansen besvikna. Startelvan är ute för hemmalaget och här finns det inget att fundera på!

  • Match: Bilbao – Eibar
  • Spel: Bilbao över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao har som sagt haft en väldigt strulig säsong hittills och placerar sig först på en 14:e plats i ligan. Inför säsongen blev man av med sin bästa defensiva spelare Javi Martinez, och sin bästa offensiva spelare Fernando Llorente har man valt att bänka allt som oftast. Nu är det cupmatch idag och i normala fall skulle nog hemmalaget vila en del nyckelspelare här mot ganska beskedligt motstånd, men idag har Bielsa helt klart inte råd att förlora. Han inser vikten av att vinna den här matchen och avancera vidare i cupen, så därför har han deklarerat en mycket stark startelva:

Raúl, Ramalho, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe, San José, Ibai Gómez, De Marcos, Herrera, Muniain och Llorente.

Man gör alltså bara tre ändringar från förra ligamatchen mot Celta Vigo som man vann med 1-0. I mål ställer vi Raul istället för Iraizoz, på mittfältet byter vi ut Susaeta mot Muniain och på topp Llorente istället för Aduriz. Ändringar som absolut inte försvagar laget i mina ögon.

Eibar vet jag inget alls om förutom att man spelar i spanska tredjeligan och ligger med uppe i toppen där. Jag såg första mötet dessa lag emellan och jag blev inte alls särskilt imponerad av spelet man visade upp. Matchen var ett sömnpiller från början till slut och det ska nämnas att Bilbao ställde upp med ett reservbetonat lag där. Athletic Bilbao är en av de svåraste bortamatcherna som finns och ett lag från Segunda B ska inte ha ett dugg att hämta här.


Det är press på hemmalaget här, för skulle man åka ur mot Eibar kommer det bli upprorsstämning på San Mamés och tränare Bielsa hade nog legat väldigt pyrt till. Detta vet han givetvis om när han trycker ut bland det starkaste han har, för den här matchen ska bara vinnas. Bilbao är hemmastarka som alla vet och i ligan har man tagit 14 av sina 18 poäng på hemmagräset. Jag tror det kan bli stora siffror här!

Testar även två sidospel i matchen:

Llorente målskytt – 1,95 @ bet365 – 2/10 units

Bilbao över 3,5 mål – 3,00 @ bet365 – 1/10 units

/e@sy