Espanyol satt fint igår och idag fortsätter jag med spel i spanska cupen. Bilbao från Baskien tar emot Albacete i returmötet i Copa del Rey, där första mötet slutade 0-0. Jag såg det första mötet och känner mig riktigt säker med det här spelet!

  • Match: Bilbao – Albacete
  • Spel: Bilbao -1 (1×2 handikapp)
  • Odds: 1.80 (betsafe)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20.00

Bilbao ställde upp med ett hyfsat lag i första mötet med Albacete, men det var nog knappast någon som förtog sig i den matchen. Det såg riktigt lojt ut och trots detta så hade man fullständig kontroll på matchen. Tränare Bielsa såg inte nöjd i efter första halvan och gjorde två byten direkt i paus. Bilbao var det lag som hade de bästa chanserna och träffa även stolpen under matchen.

Till dagens match har Bielsa tagit ut en riktigt slagkraftig trupp och ”stjärnan” Llorente förväntas finnas med från start idag, han vilade i senaste mötet lagen emellan. Med Llorente på topp istället för Toquero får Bilbao en helt annan tyngd i boxen och det är verkligen dag och natt mellan dessa spelare. Llorente har även haft det lite tufft med skador på slutet och gjorde ett inhopp i senaste ligamatchen, kan inte tänka mig annat än att han börjar från start idag. Jag tror han målar idag!

Albacete är en klubb som faktiskt var uppe i högstaligan från säsong 2003 till 2005, men sejouren blev kort och man åkte ut 2005. Nu håller man till vardags till i spanska tredjedivisionen och gör det helt ok där. Senast mot Bilbao hade man stora svårigheter att skapa något framåt och jag tror man hade ett skott på mål under hela matchen. Att man då skulle skapa nånting framåt i Bilbaos borg San Mames ser jag som väldigt långsökt.

Lite rolig info om Albacete är att Andrés Iniesta är den största aktieägaren av klubben. Iniesta som har Albacete som moderklubb valde kring årsskiftet att köpa aktier för totalt 4 miljoner kronor i klubben, något som är välkomna pengar för Albacetes fortsatta satsning mot högre serier.

——————————————————————

Tyvärr för Albacete så hjälper inte Iniestas pengar ikväll, utan här kommer man få det otroligt tufft att ens ta sig över till offensiv planhalva. Detta vinner Bilbao med ett par bollar!

/e@sy