Det spelas även en match i Hockeyallsvenskan under tisdagskvällen. Där möts två lag som vill vara med och kriga i toppen av tabellen och därefter spela för SHL-platserna. Lagen kommer till spel med skilda formkurvor men saknar spelare på grund av avstängningar. Vilket lag kommer bryta eller förlänga sin form?

  • MatchBIK Karlskoga – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 29/9, 19:00

BIK Karlskoga hade ingen lyckad vecka förra veckan. Tre spelade matcher och tre raka förluster. I den senaste matchen såg det ut som laget skulle kunna kriga till sig poäng efter att ha hämtat upp ett 0-3 underläge till 3-3 i mitten av den tredje perioden mot Almtuna. Men trots den imponerande upphämtningen lyckades Almtuna göra 4-3 med mindre än sex minuter kvar av matchen och kunde sedan avgöra med 5-3 i tom målbur.

Sex spelade matcher, sex poäng och endast sex poäng. Säsongen har inte startat som BIK Karlskoga hade önskat eller hoppats på. Med den svaga poängskörden placerar sig laget näst sist i tabellen. Något som är fortsatt likt BIK Karlskoga från föregående säsong är att både göra mål som att släppa in mål är sig likt. 22-25 i målskillnad på dessa sex matcher och BIK Karlskoga har gjort flest mål i serien men även släppt in flest.

Hemma i Nobelhallen brukar BIK Karlskoga vara starka. Dock har laget inte inlett speciellt bra på hemmaplan. Det blev i och för sig seger i hemmapremiären mot Asplöven, men efter det två raka nederlag. Noterbart är att båda lagen har gjort minst två mål i samtliga av BIK Karlskoga’s hemmamatcher den här säsongen.
Tre inspelade poäng på tre hemmamatcher gör laget till seriens trettonde bästa hemmalag.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
C. Berglund
J. Skålberg
A. Estoclet

BIK KarlskogaV.S vasteras_200

Västerås som missade avancemang till SHL hårfint förra säsongen satsar stenhårt på att ta chansen i år. Det har börjat bra och i den senaste matchen besegrades nykomlingen Sundsvall med stabila 3-1 på hemmaplan. En match som Västerås gick snabbt fram till en 2-0 ledning och efter 3-0 slog laget av på tempot. Sen fick J. Uotila matchstraff och Sundsvall kunde reducera och därefter spelades matchen i stort bara av.

Tretton poäng av arton möjliga leder till att Västerås toppar Hockeyallsvenskan men samma poäng som nykomlingen Pantern, som däremot har en match mer spelad. Västerås har fortsatt på den inslagna vägen som förra säsongen med samma spelfilosofi och målskyttet har varit bra samtidigt som försvarsspelet har imponerat.

Västerås brukar i regel vara ett bra bortalag, men på dom tre inledande bortamatcherna har laget endast lyckats tagit fyra poäng och gått segrande i en av dessa tre matcher. Trots det placerar sig Västerås som seriens fjärde bästa bortalag.
Västerås föll i sin senaste bortamatch mot Almtuna med 3-1.

Det är  oklart om nyförvärven N. Sorkin och J. Cutta är klara för spel då Migrationsverket inte är klara med detaljerna kring transferkorten. Även J. Uotila missar matchen, men C. Cook återvänder och är klar för spel efter några veckors frånvarande på grund av familjeskäl.

Fyra möten förra säsongen.
Det går summera att förra året var inte BIK Karlskoga en drömmotståndare för Västerås. BIK Karlskoga gick segrande ur tre av dom fyra matcherna och tog nio av möjliga tolv poäng.
Det mest noterbara är att båda lagen gjorde minst två mål i tre av dessa fyra matcher.
Inne i Nobelhallen har Västerås svårt. Tre raka segrar för BIK Karlskoga (inkluderat en träningsmatch).

Är detta matchen som det vänder för BIK Karlskoga?
Laget möter ett formstarkt och favorittippat Västerås. Ett Västerås som visar upp en stark offensiv ihop med ett starkt försvarsspel.
Det som talar för BIK Karlskoga den här matchen är att laget trivs bra mot Västerås. Tre av fyra segrar mot laget förra säsongen och det är just BIK Karlskoga som vet hur man gör mål på Västerås. Hemmalaget sprutar in mål och har gjort flest mål i serien, men har även släppt in flest. Det medan bortalaget släpper in fåtalet mål, men det är på bortais som Västerås släppt in flest mål under säsongen.
BIK Karlskoga strider för sin heder och glömmer alltför ofta försvarsspelet i den vevan så det kommer komma möjligheter för Västerås att kunna kontra in en del kassar. Det går även nämna att i BIK Karlskoga’s sex inledande matcher av Hockeyallsvenskan har båda lagen i varje match gjort minst två mål. Jag har svårt att det inte blir den sjunde raka här.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,70 hos Unibet.