Hockeyallsvenskan svarar också för en match innan jultiderna. Nu skall den trettiotredje omgången fullbordas mellan två lag som har haft det ofantligt tungt den sista tiden. BIK Karlskoga med fyra raka förluster mot Västerås som har fem raka förluster. Vilket lag får fira jul som vinnare?

  • MatchBIK Karlskoga – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,63 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 22/12, 19:00

BIK Karlskoga är uppe i fyra raka förluster. Det mest anmärkningsvärda är att laget har förlorat tre raka matcher efter övertid eller efter straffläggning. I den senaste omgången förlorade laget mot Almtuna med 4-5 efter förlängning på hemmaplan. Poäng i tredje matchen på raken, men med endast sex poäng på lagets fem senaste matcher är BIK Karlskoga seriens tionde formstarkaste lag.
Vinner man inte matcher faller man snabbt igenom tabellen. BIK Karlskoga finner vi nu först på en sjätte plats med femtioen poäng efter trettiotvå omgångar.
Något mer som är anmärkningsvärt är att BIK Karlskoga gjort näst flest mål i serien och även släppt in tredje flest. Målskillnaden 106-101 ger ett matchsnitt på 6,46 mål per match.

Hemma i Nobelhallen har BIK Karlskoga nu två raka förluster. Trots att laget kvitterade med bara sex sekunder kvar mot Almtuna orkade laget inte lyckas vinna när det vankades övertid.
Förutom det har inte hemmaspelet varit lika bra som tidigare säsonger. Sexton hemmamatcher har resulterat i tjugonio inspelade poäng och laget är Hockeyallsvenskans nionde bästa lag.
På hemmaplan öser BIK Karlskoga in sina flesta mål och släpper in en hel del också. Målskillnaden 64-55  gör ett målsnitt på otroliga 7,43 mål per hemmamatch.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
Adam Estocle
Theodor Lennström (spelar eventuellt)
Daniel Wessner (spelar eventuellt)

BIK Karlskoga V.S vasteras_200

Västerås fortsätter att hacka i spelet. Trots skyhöga förväntningar inför säsongen har spelet inte alls fungerat under grundserien. Det har blandats och getts en hel del och efter förlusten mot Sundsvall med 4-5 på hemmaplan efter straffar inkasserade laget sin femte raka förlust. Västerås har likt som BIK Karlskoga förlorat tre raka matcher efter antingen straffläggningen eller under övertidsspelet. Formen är svag och endast fyra poäng inspelade på lagets fem senaste matcher och ingen seger på dessa matcher och laget är seriens näst formsvagaste lag.
Det har lett till att Västerås tappar kontakt med toppen av tabellen. Laget befinner sig nu först på en fjärde plats med femtiotre poäng efter trettioen spelade matcher och har elva poäng upp till tvåan AIK.

Bortaplan var Västerås styrka förra säsongen. Denna säsong har det nästan varit raka motsatsen. Laget har spelat femton bortamatcher och har spelat ihop arton poäng. Det gör Västerås till Hockeyallsvenskans nionde bästa bortalag.
Det mest anmärkningsvärda är att försvars och målvaktsspelet har varit som bortblåst i lagets bortamatcher. Hela fyrtiofem insläppta mål av lagets totala sjuttionio har kommit på bortaplan. Ett målsnitt på tre insläppta mål per bortamatch.
Västerås förlorade sin senaste bortamatch mot Almtuna med 3-2 efter just straffar och förlorade för andar gången i rad på bortaplan.

Säsongens tredje och näst sista möte.
Lagen har möts en gång i Nobelhallen tidigare under säsongen. Den matchen slutade inte med tanke på lagens sista period oavgjort 2-2 och där BIK Karlskoga fick bonuspinnen efter straffläggningen.
I ABB Arena Nord blev det en målsnål batalj och även denna gång avgick BIK Karlskoga med segern efter slutresultatet 0-1.
Sett över lagens fem senaste matcher har BIK Karlskoga fyra segrar och Västerås en. Noterbart är att fyra av lagens sex senaste möten har slutat med att båda lagen har gjort minst två mål vardera.

Vilket lag vinner för en gångs skull?
Ja, jag tycker det överväger en aning för hemmalaget, men då båda lagen har stora problem i försvaret riktar jag in mig på något annat.
Både BIK Karlskoga och Västerås är två lag som kan spela och vill spela offensivt. Det har visat sig i målskyttet då målen har trillat in i stora mängder. Det som överraskar mest är att BIK Karlskoga fortsätter sitt svaga försvarsspel även den här säsongen samtidigt som Västerås har tappat det försvar och målvaktsspel laget besatt förra säsongen.
Hemmalaget har släppt in tredje flest mål i hela ligan, bortalaget har släppt in elva fler mål på bortaplan jämfört på hemmaplan med dessutom en match mindre spelad på resande fot.
Mellan lagen brukar det i regel smälla en del. Två egentliga topplag som har samma mål, det vill säga spela i SHL. Det är matcher med mycket känslor, målchanser och oftast mycket mål. Fyra av lagens sex senaste möten har slutat med att båda lagen har gjort minst två mål.
Med två desperata lag som vill vinna innan julafton kommer ge allt för att bryta sina horribla formsvackor.
Mitt spel blir därmed att båda lagen gör minst två mål var till 1,63 hos Unibet.