Fem matcher ska spelas under tisdagen i Hockeyallsvenskan. I en av matcherna är det ett riktigt möte mellan toppen mot botten. Tabellfyran BIK Karlskoga möter tabelltolvan Timrå. Inför matchen skiljer det tjugofyra poäng mellan lagen. BIK Karlskoga fick sin fjorton långa segersvit bruten i den förra omgången. Lyckas laget studsa tillbaka direkt på segerspåret eller lyckas Timrå ”skrälla till”?

  • Match: BIK Karlskoga – Timrå
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Timrå över 1,5 mål
  • Odds: 1,67 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 27/1, 19:00

BIK Karlskoga förlorade som sagt för första gången på femton matcher senast. Laget föll då på bortaplan mot Oskarshamn. Oskarshamn tog ledningen under den första perioden och kunde tidigt i den andra gå fram till 3-0. BIK Karlskoga reducerade två gånger om men ett mål i öppen kasse med fem sekunder kvar spikade slutresultatet, 4-2.

För BIK Karlskoga’s del betydde förlusten att laget ramlade ner tre placeringar. Från plats ett till en nuvarande fjärdeplats. Laget står efter fyrtiotvå spelade omgångar på sjuttiosex poäng och har samma poängskörd som trean Västerås, och det är bara två poäng upp till serieledande Malmö.
BIK Karlskoga är det lag som har släppt in andra flest mål i serien. Med hundratjugosex insläppa snittar laget tre insläppta mål per match.

Hemma i Nobelhallen har spelet gått spikrakt uppåt. BIK Karlskoga är nu uppe i sju raka hemmasegrar. Det leder till att laget har spelat ihop fyrtiotvå poäng efter tjugo hemmamatcher. Det gör BIK Karlskoga till seriens tredje bästa hemmalag.
BIK Karlskoga har släppt in färre mål på hemmaplan och har ”bara” släppt in femtiotre mål på hemmaplan. Det ger ett snitt på 2,65 mål per match.
BIK Karlskoga besegrade Almtuna i sin senaste hemmamatch med 3-2. Noterbart är att BIK Karlskoga har släppt in minst två mål i fyra av sin sex senaste hemmamatcher.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
Henrik Björklund
Christian Berglund
Björn Kindahl

BIK KarlskogaV.S timra_200

Timrå har fortsatt problem med om klubben kommer överleva säsongen ut. Kommunen nekade först Timrå’s bud på tjugonio miljoner för att därefter erbjuda femton miljoner för att ta över E.ON Arena. Något som Timrå själv nekat till. Men än finns det förhoppningar om att Timrå kommer överleva som förening.
Timrå förlorade dock sin senaste match mot Karlskrona på hemmaplan med 2-1 efter straffar. Detta trots att Timrå tog ledningen med 1-0 redan efter fyrtiosju sekunder.

Förlusten innebar lagets andra raka, men den fjärde matchen av dom fem senaste som laget plockade poäng i. Med Timrå’s bättrande poängskörd på slutet har laget lyckats klättra över kvalstrecket. Just nu ligger Timrå på en tolfte plats med femtiotvå poäng efter fyrtio omgångar. Det är sju poäng upp till playoff men bara ett ner till kvalplats.
Timrå är ett av lagen som har gjort minst mål i serien. Med hundraen gjorda mål framåt snittar laget 2,40 gjorda mål per match.

Timrå på bortaplan har inte varit någon megasuccé den här säsongen. Laget har efter tjugo bortamatcher tagit tjugo poäng. Det gör Timrå till seriens elfte bästa bortalag. Inte nog med det så är Timrå ett lag på bortaplan ett lag som inte gör massor av mål. Med fyrtiosex gjorda på dessa matcher snittar laget 2,30 mål framåt per match.
Timrå förlorade lagets senaste bortamatch mot Mora med 5-2. Det var Timrå’s tredje förlust på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Timrå har gjort minst två mål i fem raka bortamatcher.

Det sista mötet i grundserien och frågan är om det är lagens sista möte någonsin?
Det har hittills spelat två matcher i Timrå och en i Karlskoga. Det har slutat med två segrar för Timrå och en för BIK Karlskoga.
Den första matchen vann Timrå på hemmaplan med 3-2.
Den segern följdes upp med en 2-1 seger på bortaplan efter straffar.
I det senaste mötet vann BIK Karlskoga med 2-1 på bortaplan.

Tio omgångar kvar att spela och poängen är viktiga att ta framöver.
BIK Karlskoga bröt till slut sin sanslösa segersvit på fjorton raka matcher i den förra omgången. Frågan är om det bara var en tillfällig förlust eller kommer det bli en formsvacka av det hela.
Det passar däremot Timrå utmärkt då BIK Karlskoga ses som stora favoriter att vända tillbaka på segertåget efter förlusten och skicka Timrå allt närmare kvalspel och en eventuellt konkurs. Men Timrå skall inte räknas bort. Laget har stått upp bra mot BIK Karlskoga den här säsongen och har två av tre segrar mellan lagen.
Timrå har haft problem med målskyttet men laget lyckas i regel alltid gnugga in minst två mål oavsett om laget spelar hemma eller borta. Medan BIK Karlskoga är ett lag som har släppt in sanslöst mycket mål den här säsongen. Laget snittar tre insläppta mål per match och har släppt in arton i lagets fem senaste matcher. Ett snitt på 3,6 mål per match.
Det leder till för mig att ett underskattat Timrå som är ett klart sämre lag är BIK Karlskoga kommer kliva ut med ett desperat spel, och laget är nästintill piskat att plocka poäng i den här matchen för att inte hamna under strecket igen. Ett Timrå som spelar med kniven mot strupen kan mycket väl störa BIK Karlskoga som har fortsatta problem i det defensiva spelet.
Mitt spel blir Timrå över 1,5 mål till 1,67 hos Unibet.