Det återstår bara tio omgångar av Hockeyallsvenskans grundserie och att kampen kring playoff-platserna skulle vara såhär jämn efter en sån lång gången grundserie var svårt att tro innan säsongen. Från tolvan Timrå till trean BIK Karlskoga skiljer det bara femton poäng när det finns trettio poäng kvar att spela om. Mycket kan hända!

  • MatchBIK Karlskoga – Timrå
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Timrå över 2,0 mål
  • Odds: 1,96 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 1/2, 19,00

Tabelltrean BIK Karlskoga har en storform för tillfället och körde över Leksand i den förra omgången med hela 4-0 på hemmaplan. Segern innebar lagets femte på dom sju senaste omgångarna och poäng för den sjunde matchen på raken. 
Men trots det är platsen till den Hockeyallsvenskafinalen lång. Laget är fjorton poäng bakom ettan AIK och tvåan Tingsryd med tio omgångar kvar att spela.
Det största problemet som har sett till att BIK Karlskoga har tappat poäng i flera matcher än vad laget borde ha gjort är försvarsspelet. Det är fruktansvärt anmärkningsvärt att en tabelltrea kan ha släppt in tredje flest mål i hela serien och snitta 2,95 insläppta mål per match och har släppt in totalt hundratjugofyra kassar.

Hemma i Nobelhallen har det i snitt blivit tre insläppta mål per match och BIK Karlskoga har släppt in flest mål av samtliga lag på hemmaplan, det vill säga totalt sextiosex stycken.
Trots det är laget seriens femte bästa hemmalag med fyrtiotvå inspelade poäng efter tjugotvå hemmamatcher.
Formen på hemmaplan är fortsatt god med poäng i fyra raka matcher och tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna. Noterbart är att BIK Karlskoga har släppt in minst tre mål i två av sina fem senaste hemmamatcher.

BIK Karlskoga V.S timra_200

Timrå har lyckats rycka ifrån Asplöven i botten av tabellen och är nu på en ganska säker mark och strider framöver för att istället nå playoff-spel. I och med 4-3 segern på bortaplan över Björklöven har Timrå nu två raka vinster och tre segrar på lagets fyra senaste omgångar. Det räcker för att placera sig som seriens tolva med femtiosju poäng efter fyrtiotre omgångar. Ner till kvalplats är det tio poäng och upp till playoff är det bara fyra. Dock har Timrå en match mer spelad än dom flesta av sina motståndare.
Något som har kommit igång på slutet som annars har varit svalt under grundserien är målskyttet. Timrå har gjort femton mål på sina fem senaste matcher och har under hela grundserien mäktat med nittiosex mål. Det ger ett målsnitt på 2,23 mål framåt per match.

På bortaplan har Timrå gått starkt under säsongen. Laget är seriens sjunde bästa bortalag med tjugofem inspelade poäng efter tjugotvå bortamatcher.
Sett till målskyttet har det fungerat sisådär på bortais med endast fyrtiosex mål framåt av samtliga bortamatcher. Det är tredje minst till antalet av ett bortalag och ger ett blygsamt målsnitt på 2,09 mål framåt per bortamatch.
Den sista tiden har målskyttet på bortais däremot vaknat till liv och Timrå har gjort minst tre mål i sina tre senaste bortamatcher. Formen på bortaplan är även god med två raka bortasegrar.

Det fjärde och sista mötet för säsongen.
Lagen har möts två gånger i Eon Arena och båda dessa möten har slutat med hemmasegrar och Timrå vann först med 4-3 och i andra mötet med 2-1 efter straffar.
Lagen har även möts en gång tidigare i Nobelhallen då vann BIK Karlskoga i ett målkalas med hela 6-3. Notera att Timrå har gjort minst två mål på BIK Karlskoga under samtliga möten den här säsongen. (övertid/straffar inkluderat)

Kan Timrå’s bortaform fortsätta?
För att det ska bli poäng ikväll kommer det behövas att målen trillar in. Och chansen för att dom ska kunna göra det mot BIK Karlskoga är mycket goda. Det på grund utav BIK Karlskoga’s försvarsspel har svängdörrar emellanåt. Tredje flest insläppta mål i serien och allra flest insläppta mål på hemmaplan. Inte speciellt imponerande av en tabelltrea.
Det passar Timrå som fått igång målskyttet markant och har mäktat med hela femton mål på sina fem senaste matcher och har gjort hela elva mål på sina tre senaste bortamatcher. 
Mot BIK Karlskoga har Timrå fått in målen i tidigare möten under säsongen. I två av tre möten har laget löst minst tre puckar under ordinarie tid och i Nobelhallen har Timrå gjort minst två mål i dom tre senaste besöken. (övertid/straffar inkluderat).
Ett bortalag med bra form och jagar nu playoff-spel istället för att undvika kval mot ett BIK Karlskoga vars försvarsspel som kan svika ordentligt och det kommer passa ett defensivt inriktat bortalag som kommer försöka kontra sönder ett lite väl offensivt lagt hemmalag.
Mitt spel blir därför över 2,0 mål för Timrå till 1,96 hos Unibet.