En annan match i Hockeyallsvenskan är mellan två lag som har helt skilda former mot mötet mellan Södertälje – Björklöven. Här har båda lagen BIK Karlskoga och Rögle fyra segrar på lagens fem senaste matcher. Båda lagen kommer även till spel med två raka segrar. Är det hemmaplansfördelen som kommer att fälla avgörandet?

  • Match: BIK Karlskoga – Rögle
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: BIK Karlskoga över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 9/12, 19:00

BIK Karlskoga vann sin senaste match på bortaplan uppe i Sundsvall mot Timrå med 2-1. BIK Karlskoga gick upp till en 2-0 ledning inför den tredje perioden. Timrå reducerade och skapade dramatik men BIK Karlskoga orkade att hålla undan och inkassera sin andra raka och tog sin fjärde seger på dom fem senaste matcherna.
Med tolv inspelade poäng har BIK Karlskoga lyft i tabellen. Efter tjugonio spelade omgångar och fyrtiofyra poäng ligger nu hemmalaget på en åttonde och sista play-off plats i tabellen. Med endast två poäng upp till sexan Almtuna som dessutom har en match mer spelad. Men laget har bara två poäng fler än nian Asplöven.
Nobelhallen är en arena som BIK Karlskoga även den här säsongen trivs i. Med tjugonio inspelade poäng efter femton hemmamatcher är BIK Karlskoga seriens femte bästa hemmalag.
BIK Karlskoga har inte mindre än tagit poäng i sina sju senaste hemmamatcher och vann lagets senaste hemmamatch mot Oskarshamn med 4-2 efter två riktigt sena mål. Noterbart är att BIK Karlskoga har gjort minst tre mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
Jens Skålberg
Kristofer Näslund
Fredrik Ericson
Björn Kindahl

BIK Karlskoga V.S Rögle BK

Rögle kommer även dom till spel med en grym form. Nu senaste besegrades Karlskrona i en het och jämn match där det länge såg ut att gå mot förlängning sen Karlskrona hämtat ikapp ett 3-1 underläge i den andra perioden. Men med endast nitton sekunder kvar av matchen avgör Jack Connolly i numerärt överläge och fixade Rögle’s andra raka seger.
Rögle har inte fått fullt lika stor utdelning på sina fyra vinster av fem möjliga men med tio poäng av femton möjliga har nu Rögle klättrat upp till en fjärde plats i tabellen. Med femtio inspelade poäng på trettio matcher är Rögle endast fyra poäng bakom ettan Malmö och tvåan Mora för att nå direktplatsen till SHL.
På bortaplan har Rögle imponerat. Med åtta segrar på femton matcher har laget hittills spelat ihop tjugoen poäng vilket gör Rögle till seriens fjärde bästa bortalag.
Rögle vann lagets senaste bortamatch mot Mora med 2-1 efter förlängning och tog därmed sin tredje seger på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Rögle har släppt in minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Robin Sterner kommer till spel efter en tids skadefrånvaro och Rögle kan därmed mönstra fullt manskap.

En hemmaseger vardera mot varandra den här säsongen.
Den fösta matchen spelades just i Karlskoga. Den matchen blev en målrik tillställning och BIK Karlskoga kunde tillslut vinna med 6-4.
Den andra matchen spelades i Ängelholm och där vann Rögle en något mindre målrik tillställning med 4-2.
På lagens fem senaste möten har det slutat med en seger för BIK Karlskoga och fyra för Rögle.
I Nobelhallen ser det däremot statistiken bättre ut för BIK Karlskoga’s del. På dom fem senaste mötena har hemmalaget vunnit tre av fem matcher och har gjort minst tre mål i tre av dessa fem.

Två formstarka lag men avgör hemmaplansfördelen?
Hittills har inte det spelat någon roll vart Rögle har spelat då laget har tagit nästan lika många segrar på bortaplan som på hemmaplan. På bortaplan släpper Rögle in en hel del mål. Med trettionio insläppta mål på femton bortamatcher ger det ett snitt på 2,6 mål och att då möte ett vasst hemmalag som BIK Karlskoga är ingen lätt uppgift. Ett BIK Karlskoga som är seriens femte bästa hemmalag och har på sina femton hemmamatcher gjort fyrtionio mål, vilket är andra bäst i serien och ger ett snitt på 3,2 mål per match.
BIK Karlskoga har gjort en hel del mål i sina senaste hemmamatcher och har mäktat med att göra hela tjugotvå mål på sina sex senaste och då blev laget trots allt nollat i en match. Samtidigt som Rögle har släppt in en del mål på sina fem senaste bortamatcher, totalt tretton mål.
Ett hemmalag som börjar få ordning på grejorna, är formstarkt och öser in lika mycket mål som laget tar poäng. Ett hemmalag som är näst gladast på att göra mål i hemmaborgen mot ett Rögle som har släppt in minst tre mål i tre av sina fem senaste bortamatcher gynnar hemmalaget. Samt att BIK Karlskoga har gjort minst tre mål i sina tre av fem senaste möten mot Rögle på hemmaplan.
Ska BIK Karlskoga lyckas få med sig tre poäng ikväll kommer det att behövas minst tre mål och är ett lag som är för stunden både starka bakåt och effektiva framåt. Gör att jag ser det som ingen omöjlighet att laget kommer lyckas med den bedriften.
Mitt spel blir BIK Karlskoga över 2,5 mål till 1,75 hos Betsafe.