Grundserien närmar sitt slut i Hockeyallsvenskan. I skrivande stund är det maximala sex omgångar kvar för dom flesta lagen medan några enstaka lag enbart har fyra. Tabellen är otroligt jämn fortfarande och nästan varje lag har någonting att spela för. Mellan BIK Karlskoga – Pantern spelar hemmalaget för att sluta trea i tabellen medan Pantern jagar playoff-plats. Vilket lag drar det längsta strået ikväll?

  • MatchBIK Karlskoga – Pantern
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: BIK Karlskoga -1 mål
  • Odds: 1,89 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/2, 19,00

BIK Karlskoga bröt en tre matchers lång förlustrad när laget vände och vann mot Västerås på bortaplan till segersiffrorna 4-2. Det var den bästa start laget kunde ge sig själva efter landslagsuppehållet.
En seger som dessutom såg till att playoff-spelet kommer allt närmare. BIK Karlskoga befinner sig i dagsläget på en fjärde plats i den jämna tabellen med sjuttiofem poäng efter fyrtiosex omgångar. Laget jagar framförallt tredje platsen för att få med sig så mycket bonuspoäng som det bara går inför playoff-spelet. Upp till trean Oskarshamn skiljer det fem poäng, men fördelen för BIK Karlskoga är att laget har en match mindre spelad. Ner till femman Leksand är det ynka två.

Hemma i Nobelhallen är BIK Karlskoga svårslagna. Det blir oftast att laget avgår matcherna med minst ett poäng i bagaget. Av tjugotre hemmamatcher har BIK Karlskoga bara gått poänglösa i sex stycken. Annars har det slutat med fjorton segrar och totalt nio förluster. Poängskörden har blivit fyrtiotvå och det gör laget till Hockeyallsvenskans sjunde bästa hemmalag.
BIK Karlskoga förlorade sin senaste hemmamatch och då mot formtoppade Timrå med 1-3. Förlusten var lagets andra på sina fem senaste hemmamatcher.

BIK Karlskoga V.S pantern

Pantern kom till Hockeyallsvenskan som nykomlingar med målsättningen att hålla sig kvar efter säsongen. Det målet är avklarat trots att samtliga experter inför säsongen inte trodde laget skulle ha en möjlighet att hamna ovanför kvalstrecket. Men så har det däremot blivit och Pantern ligger på en tionde plats med sextiosex poäng efter fyrtiosex omgångar och jagar istället playoff-spel. Upp dit skiljer det bara tre poäng och dessutom har det sista playoff-laget Vita Hästen en match mer spelad. Ner till kvalplats är det tretton poäng och det återstår bara femton pinnar att spela om för nästjumbon Asplöven. Det ska till ett smärre mirakel om Pantern ska hamna på kvalplats.
Det blev seger direkt i omstarten efter uppehållet när Almtuna besegrades med 4-2 hemma i Malmö Isstadion.

Imponerande från nykomlingen har varit att bortaspelet har varit under flertalet stunder riktigt bra. Pantern har spelat ihop till tjugoåtta poäng på tjugotvå bortamatcher och är seriens sjunde bästa bortalag.
Formen på bortais är lite sisådär men laget tog förvisso en seger i sin senaste bortamatch när formstarka Timrå besegrades med 2-1. Segern bröt en förlustsvit på bortais på tre raka matcher.

Dags för det fjärde och sista mötet för grundserien.
Lagen har tidigare möts två gånger i Malmö Isstadion och en gång i Nobelhallen. Alla utfall har den gemensamma nämnaren att BIK Karlskoga har avgått med segern i samtliga matcher och har tagit totalt åtta av dom nio möjliga poängen mellan lagen.

26.12.15HOCPanternBIK Karlskoga4 : 5
(4 : 4)
12.11.15HOCBIK KarlskogaPantern4 : 2
01.10.15HOCPanternBIK Karlskoga1 : 3

Blir det fjärde raka för BIK Karlskoga mot Pantern? 
Ja det är vad jag förväntar mig. Pantern är förvisso ett bra bortalag, men vi ska komma ihåg att laget är nykomlingar och har nu i största sannolikhet säkrat nytt kontrakt och om laget når playoff är det bara en bonus. Medan BIK Karlskoga satsar för att nå SHL och har massor att spela om. Laget jagar topp tre och behöver tre poäng för att det ska kunna bli verklighet. Förlust och laget kan plötsligt ligga fyra/femma.
BIK Karlskoga återuppstartade med en tung seger på bortaplan mot krislaget Västerås efter att ha vänt matchen. BIK Karlskoga är dessutom ett av seriens absolut bästa hemmalag och det är på hemmaplan som dom flesta poängen tas från samtliga lag i årets upplaga av Hockeyallsvenskan.
Pantern har gjort en bra säsong och ska ha eloge för det, men på bortaplan mot starka BIK Karlskoga som spelar för SHL-kval ska laget inte riktigt räcka till. Pantern har inte orkat stått emot BIK Karlskoga i någon match tidigare under säsongen utan har förlorat samtliga tre och har bara lyckats fått med sig en poäng.
Mitt spel blir BIK Karlskoga -1 mål till 1,89 hos Unibet. (Insatsen tillbaka vid uddamålsseger för hemmalaget)