Serieledande BIK Karlskoga tar idag emot formsvaga Oskarshamn hemma i Nobelhallen. Med tanke på lagens prestationer på slutet så tror jag på kross här!

  • Match: Karlskoga – Oskarshamn
  • Spel: Karlskoga -1,5
  • Odds: 2,00 @ betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Karlskoga leder serien just nu på samma poäng som Leksand och jag kan nästan garantera att laget tar en av direktplatserna till kvalserien, för det här laget är verkligen så bra. Man hade fem raka segrar innan man nu senast åkte på pumpen mot Mora med 6-3. Men siffrorna ljuger lite där och jag som var på plats och såg matchen blev väldigt imponerad av det Karlskoga presterade. Tidigare har man spelat väldigt defensivt och legat på kontringar men nu har man även visat att man kan spela offensiv hockey och föra spelet mot vilket lag som helst, och med Marcus Johansson (bilden) i laget så har man en spjutspets som heter duga!

Henrik Björklund och Björn Kindahl är skadade och saknas här, även Alexander Viklund saknas på grund av avstängning.

Oskarshamn har haft det väldigt tungt på slutet och kommer in till den här matchen med tre raka förluster, där man dessutom har blivit nollade i två av dessa mot Djurgården (0-4) och Västerås (0-2). Annars har man ett ganskabra offensivt lag där jag tycker svagheten finns defensivt hos Oskarshamn. På bortais har man inte heller rosat marknaden direkt och ser vi tio matcher tillbaka har man sju förluster, ett kryss och endast två vinster.

Enda frågetecknet för bortalaget är Victor Svensson som varit sjuk på slutet.


Hemmalaget kommer vara revanschsugna här efter förlusten mot Mora och man vill nog gärna behålla serieledningen som man har. Man åker så otroligt mycket skridskor över hela isen och jag tror inte ett formsvagt Oskarshamn har något som helst att hämta här. Detta löser hemmalaget med ett par puckars marginal!

/e@sy