Fjärde omgången av fem i slutspelsserien. I mötet mellan BIK Karlskoga – Malmö är det två lag som är inne i ett krisartat läge. BIK Karlskoga har förlorat lagets tre inledande omgångar och har nu fem raka nederlag.
Inte är det bättre för Malmö som inte har vunnit en match i slutspelsserien och ligger sist i tabellen. Frågan är vilket lag som tar sista chansen att kunna spela sig mot SHL?

  • Match: BIK Karlskoga – Malmö
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Malmö
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats  2,5/5 units
  • Spelstopp: 11/3, 19.00

BIK Karlskoga är inne i ett kritiskt läge i detta viktiga skede i slutet BIK Karlskoga
av säsongen. Endast tre poäng efter tre matcher och laget ligger på en femte plats med sex poäng upp till Vita Hästen som har den sista playoff-platsen.
Dom två matcherna har varit jämna för BIK Karlskoga. I det första mötet förlorade laget mot Björklöven på hemmais med 2-1 efter förläning. I den andra matchen följdes förlusten med en 5-4 förlust efter straffar mot Rögle på bortais. Där tappade bland annat BIK Karlskoga en 4-1 ledning.
I den senaste matchen föll laget mot Mora på hemmaplan med 3-0. En jobbig förlust och inte blev det bättre när ännu en spelare blev skadad.
BIK Karlskoga kommer sakna tunga namn till kvällens match. Spelare som Bröderna Berglund, Björn Kindahl,, Jens Skålberg, Adam Åkesson och Alexander Ytterell.

malmo_200Hårdsatsande Malmö gör som alla säsonger. Laget spelar strålande fram tills det är dags att avgöras. Malmö har kammat noll i dom tre inledande matcherna och har nu inte alls läget kontrollerat eller i egna händer.
Malmö fick med sig tre poäng innan slutspelsserien och det är tack vare dom poängen laget fortfarande har chansen att nå topp tre placeringarna i slutspelsserien.
Med tre poäng efter tre omgångar och förluster mot Rögle, hemma 2-5, Vita Hästen, borta 3-0 och senaste förlust hemma mot Björklöven med 2-0, gör att Malmö ligger sist med en målskillnad på 3-10 och har tre poäng upp till Vita Hästen och nio mål efter i målskillnaden i dagsläget.
Poängen är viktiga nu och det gäller för spelarena att skaka av sig inledningen och blicka framåt. Än är det inte kört och laget ska ge allt för att vinna matcherna som återstår.

Fyra möten under säsongen.
Där vann Malmö två och förlorade två. En match vann laget på hemmaplan och en på bortais.

26.02.15HOCBIK KarlskogaMalmö3 : 4
06.01.15HOCMalmöBIK Karlskoga3 : 5
22.11.14HOCBIK KarlskogaMalmö3 : 1
10.10.14HOCMalmöBIK Karlskoga6 : 2

Malmö’s sista chans att kunna nå ett playoff.
Och jag tror banimej att Malmö tar den. Till att börja med är Malmö ett otroligt skickligt lag och när spelet fungerar slår laget alla lag i Hockeyallsvenskan.
Ineffektiviteten har grinat Malmö i ansiktet och laget ska egentligen ha gjort betydligt fler mål. Därav är BIK Karlskoga en passande uppgift att vända skutan emot. Ett BIK Karlskoga som har tunga tunga tunga spelare frånvarande och spelet är inte speciellt bra. Sen har laget en katastrofal defensiv och under grundserien släppte laget in flest mål av samtliga lag.
Malmö har oftast gått bra mot BIK Karlskoga och laget vann bland annat på bortaplan i den så viktiga näst sista omgången.
Nej Malmö nyper sitt sista halmstrå och jag spelar Malmö som segrare inklusive övertid och straffar till 1.75 hos bet365.